afbeelding van Sascha
Sascha Ondernemer

iParkYou

Het onderling uitruilen en delen van parkeerplaatsen in appartementsgebouwen ten behoeve van bezoek

Zou het niet mooi zijn als er nauwelijks meer auto's op straat geparkeerd stonden in de stad, als er geen parkeergaragegebouwen meer bijgebouwd hoefden worden en als er geen onnodige CO2 uitstoot is van mensen op zoek naar een parkeerplek?

En zou het niet mooi zijn als jij daar kunt parkeren waar je op bezoek gaat? 60% van alle parkeerruimte in steden is besloten. iParkYou maakt die ruimte toegankelijk doordat buren snel, eenvoudig, veilig en goedkoper de parkeerplaatsen van hun appartementsgebouw met elkaar kunnen delen en uitruilen ten behoeve van hun bezoek.

Natuurlijk, het allermooiste zou zijn als we allemaal helemaal de auto laten staan. Maar dat is nou eenmaal niet altijd haalbaar. Zeker niet als je met het hele gezin op bezoek gaat, of als de klusser met een auto vol gereedschap langs komt. iParkYou zorgt ervoor dat zij de lege parkeerplaats van een van de buren kunnen gebruiken en dat iedereen, inclusief het milieu, er een beetje beter van wordt.

Delen heeft de toekomst. Dus waarom delen we beschikbare parkeerplaatsen dan nog niet?

Ik heb me altijd geërgerd aan inefficiëntie  en onhandig gebruik van beschikbare bronnen. Zo ook aan leegstaande parkeerplekken in de garage van mijn appartementsgebouw, terwijl bezoek onnodig moet rondrijden en duur op straat moet parkeren. Dit probleem komt niet zozeer voort uit onwelwillendheid, maar ligt meer in het feit dat er nog geen makkelijke, goede en veilige oplossing voor was.

Daar heb ik een oplossing voor verzonnen en die ben ik ook al aan het realiseren. Momenteel is er een iOS App en een webapplicatie gebouwd die het uitruilen en delen van parkeerplaatsen van buren voor buren en hun bezoek op eenvoudige en veilige wijze mogelijk maken.

Inmiddels zijn er al vele mensen en partijen die me tijdens deze reis hebben geholpen door hun kennis, ervaring en expertise te delen of op een andere manier bij te dragen. We zijn dus al een eind op weg naar realisatie, maar dan zijn we er nog niet!

Inmiddels zijn we al een eind gekomen: de iOS app is beschikbaar in de App Store en de laatste problemen in de Webapplicatie zijn verholpen. We hebben iParkYou officieel gelanceerd en nu... Willen we ook nog graag een Android versie van de app bouwen.

Wat we nodig hebben is budget voor de Android versie, een Android developer, mensen die de applicatie als verhuurder en/of huurder gaan gebruiken en fans die als we live zijn willen doorvertellen dat iParkYou bestaat!

Oh, en een bank hebben we nodig. Een bank die het wel aan wil om met een nieuw bedrijf met automatische incasso's te gaan werken, zodat wij de dienst goedkoop voor de gebruikers kunnen leveren. De tarieven van betalen via iDeal zijn namelijk zo hoog (minimaal € 0,45 per betaling) dat wij meer dan de geplande € 0,50 per boeking moeten rekenen om alle kosten te kunnen dekken. En dat is toch zonde en raar. Dus een bank die automatische incasso's wil leveren en/of een zogenaamde Payment Service Provider die speciale tarieven wil hanteren bij kleine bedragen!

We gaan communities bouwen. Gebouw voor gebouw.

Eerst maar starten dichtbij huis in Amsterdam. Maar zodra er appartementsgebouwen zijn in andere steden (of misschien zelfs andere landen) kan iParkyou ook daar gebruikt worden. Zodra er een bewoner is die zijn/haar parkeerplaats registreert is een gebouw actief en kan er geparkeerd worden.

Onze aanpak is om naast een social media campagne gewoon ouderwets te gaan flyeren en activiteiten en bijeenkomsten te bezoeken in de buurt om daar informatie te verstrekken. Uiteindelijk is het de specifieke doelgroep van de bewoners die we willen bereiken. Eerst dus in Amsterdam, maar al snel ook in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en andere steden.

afbeelding van Sascha
Sascha Ondernemer

Enthousiasteling en optimist diemogelijkheden en oplossingen ziet waar anderen die niet zien. Als ik iets doe dan ga ik er helemaal voor en 'kan niet' zit niet in mijn vocabulaire.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten