afbeelding van Ingeborg
Ingeborg Ondernemer

Inzameldoelen. Wees gul met je gebruikte spul.

Wat bij jou ongebruikt ligt te verstoffen, willen ze bij een goed doel graag hebben. Op Inzameldoelen vind je inlever adressen.

Wij willen de ongelijke verdeling van spullen meer in balans brengen.

We kennen ze waarschijnlijk allemaal wel: mensen die last ervaren van te veel spullen. Kledingkasten die uitpuilen, boeken die niet meer in de planken erbij passen, zolders vol met ongebruikte babyspullen.

Terwijl we ook horen van mensen die een tekort aan spullen hebben. Mensen, in Nederland, met bijvoorbeeld een uitkering en zich geen nieuwe kleding kunnen permiteren. Tienermoeders die geen baby uitzet kunnen aanschaffen. Vluchtelingen (in Nederland of daarbuiten) die aan alles een tekort hebben.

Natuurlijk zijn er de lokale Kringloopwinkels. Maar er zijn enorm veel grote én kleine andere inzamelinitieven. Allemaal goede doelen die gráág spullen ontvangen om te schenken aan mensen die het heel goed kunnen gebruiken.

Wat leert de praktijk?Het is makkelijker afstand doen van spullen als je weet dat een ander er blij van wordt. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De één een opgeruimd huis, de ander wat spulletjes erbij.   

Organizer Ingeborg Koot komt geregeld bij cliënten thuis die teveel spullen hebben. Spullen waarvan ze rationeel zeggen 'ach, wat doe ik er nog mee'. Maar waarvan ze het zonde vinden om ze zomaar weg te doen. Natuurlijk kent iedereen een lokale Kringloopwinkel. Er zijn echter zoveel meer goede doelen die graag (soms specieke) spullen willen hebben. Maar waar vind je die organisaties? Dat in kaart brengen werd een grote wens. En daarmee ook een beweging in gang zetten. Een beweging die je laat inzien dat het misschien zelfs wel egoïstisch is om spullen op zolder te laten verstoffen, terwijl je er anderen blij mee kan maken.

De website van Inzameldoelen is eind 2013 in een simpele techniek opgebouwd. Het ontbreekt ons aan financiële middelen om technische verbeteringen door te voeren. Zo zou een verfijndere zoekfunctie heel fijn zijn. Maar ook willen we graag tijdelijke inzamelingen op een efficiënte wijze toevoegen. Er zijn ook steeds vaker aanbieders van spullen die ons weten te vinden, maar qua aanbod hebben we de website nog niet goed ingericht. Daarbij willen we ook onze naamsbekendheid vergroten. Er zijn maanden waarop we van 1000 bezoekers hebben, maar dat mogen er nog veel meer worden. Omdat het nu een 'veredelde' hobby is, krijgt het niet de aandacht die het verdient. Enkele wensen: werken aan betere teksten met passendere zoekwoorden, meer goede doelen zichtbaar, het opbouwen van een mailinglist van bezoekers, actiever gebruik maken van social media, benaderen van goede doelen die met (betaalde) banner op website beter zichtbaar willen zijn ..... Het komt er in de hobbysfeer niet van.

Tijd vrijmaken om met professionele begeleiders het project Inzameldoelen een boost te geven. Kritische vragen scherpen de geest. Verder zou ik heel graag stoeien over de mogelijkheden om een verdienmodel te koppelen aan dit duurzame project. Qua naamsbekendheid hebben we al wel wat bereikt, maar hoe kan dat meer. Zoekwoorden?, social media? betrekken van de goede doelen zelf, hoe? Met een eventuele geldprijs is er technische ondersteuning in te kopen. Het houdt een keer op met vrijwilligerswerk ...

afbeelding van Ingeborg
Ingeborg Ondernemer

Vanaf 2006 kom ik bij veel particulieren thuis om ze als Personal Organizer te begeleiden bij het ordenen en terugvindbaar opbergen van hun spullen. Samen met mijn cliënten zorg ik voor een huis waar ze zich thuis en ontspannen voelen. Vaak gaat dit proces gepaard met ontspullen: met minder spullen is bijhouden van je huis eenvoudiger. Ontspullen gaat makkelijker als je weet dat anderen jouw (overbodige) spullen graag ontvangen. En er zijn genoeg goede doelen die veel goeds kunnen doen met die spullen. Deze twee belangen breng ik bij elkaar op Inzameldoelen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten