afbeelding van Djaja
Djaja Ondernemer

Instock

Instock redt onverkochte producten van supermarkten en producenten om hier heerlijke gerechten van te maken.

Elk jaar wordt een derde van de voedselproductie verspild. Dit komt neer op zo’n 1,3 miljard ton weggegooid eten. Dat is enorm zonde! Dit is niet alleen verspilling van voedsel, maar ook van energie, land, water en CO2. Oftewel: een enorme last voor ons milieu.

Instock zet daarom voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart. De oprichters van Instock zagen als assistent-supermarktmanagers bij Albert Heijn een kans om een betere bestemming te creëren voor de onverkochte supermarktproducten. Met hun restaurants (in Amsterdam, Den Haag en Utrecht), producten en catering geven zij opnieuw waarde aan dit voedsel. Denk bij deze producten aan bijvoorbeeld een rijpe mango, een broccoli met een schoonheidsfoutje en overschotten van vlees en vis.

Elke dag bereiden de creatieve Instock chefs zowel ontbijt, lunch, diner als lekkere borrelhapjes van het surplus aan eten.  Iedere week wordt er door Instock zo'n 2500 kilo eten gered. Daarnaast hopen zij ook bij te dragen aan de bewustwording over voedselverspilling, op een leuke en positieve manier. Zij hopen eten weer dichterbij te brengen door middel van de eetbeleving in onze restaurants, onze masterclasses, het kookboek Instock Cooking, Pieper en Bammetjes Bier en onze Instock Granola.

 

 

afbeelding van Djaja
Djaja Ondernemer

Instock zet voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart, door te koken met producten die anders verspild zouden worden. Als Community Manager bij Instock probeer ik de bewustwording rondom voedselverspilling te vergroten.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 310 projecten