afbeelding van Katie
Katie Ondernemer

In the Loop

Ontdek de Circulaire Economie door te spelen en ontwikkel je eigen creatieve strategieën.

In the Loop: Een grondstoffen strategie spel

De wereld van vandaag is al complex genoeg; wij maken het vergaren van inzichten makkelijk, leuk en innemend.

Alles wat we gebruiken in ons dagelijks leven is gemaakt van materialen waar we normaal nooit over nadenken. Niet alleen hebben we geen idee van de soorten materialen in onze producten, we weten ook niet waar ze vandaan komen, hoe ze gemaakt zijn, wie dat doet en wat ermee gebeurt als we met het gebruik klaar zijn.

Hoe we materialen gebruiken heeft grote economische, ecologische, politieke en sociale implicaties in de geglobaliseerde wereld vandaag de dag. In the Loop maakt het leuk en spannend om deze complexe ecosystemen te begrijpen en creërt zo aandacht voor het belang van een circulaire economie.

Het belang van slimmer gebruik van grondstoffen en het concept van circulaire economie is de laatste jaren een steeds groter onderwerp geworden. Echter, schaarsheid van materialen en circulaire economie zijn erg abstracte en complexe onderwerpen die met veel globale aspecten verbonden zijn. In the Loop heeft een op spel gebaseerde aanpak om een wijdverspreid begrip en de creatie van nieuwe innovaties in circulaire economie concepten te bewerkstelligen.

Spellen zijn effectief in het aantonen van ingewikkelde concepten op een leuke manier. Ze laten je bepaalde scenarios uitproberen zonder daarbij risico te lopen. Zo kan je bijvoorbeeld de rol van een CEO aannemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken om miljoenen te verliezen. In the Loop maakt leren over circulaire economie leuk en snel. David Peck, Assistent Professor aan de TU Delft gebruikt het spel tijdens zijn colleges en noemt het: “de meest effectieve manier die ik ooit gezien heb om mensen te laten begrijpen waarom de Circulaire Economie zo belangrijk is.”

In the Loop simuleert complexe, wereldwijde productieketens in minder dan 90 minuten. Spelers worden geconfronteerd met sociale, politieke en ecologische afwegingen terwijl ze door een doolhof van grondstof mijnen en onvoorspelbare markten navigeren. In the Loop stimuleert constructieve discussies over de verbanden tussen grondstoffen en organisationele strategieën met als doel het herdefiniëren van bestaande industrieën. Het is overweldigend succesvol ontvangen door docenten, beleidsmakers en studenten op verschillende evenementen in Europa en maakt binnenkort deel uit van verschillende opleidingen in Zweden, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Om verder te komen in onze missie om een nieuwe manier te creëren waarop we kunnen nadenken over een Circulaire Economie hebben we het volgende nodig:

  • Het continue laten groeien van ons netwerk van scholen dat met In the Loop aan de slag wilt.
  • Verbinden met organisaties die willen samenwerken op het gebied van digitale ontwikkeling.
  • Het creëren van een online platform voor In the Loop fans waarop ze hun ervaringen kunnen delen.
  • Financiële ondersteuning om ons bedrijf te laten groeien en onze slagkracht te vergroten. 

In the Loop is gestart als afstudeerproject voor de Master “Integrated Product Design” aan de TU Delft in 2013. Na twee jaar ontwikkelen, testen en een succesvolle crowdfunding campagne op Kickstarter is In the Loop nu klaar voor grootschalige distributie en verdere opschaling. Over het komende jaar willen we:

  • De eerste spellen produceren en verdelen.
  • Facilitatie handleidingen voor leraren en opleiders creëren.
  • Onze website updaten en beginnen aan een digitale versie van het spel.
  • Een vergelijkbaar spel ontwikkelen voor een jongere doelgroep en deze testen met nieuwe fans. 
afbeelding van Katie
Katie Ondernemer

The foundation for IN THE LOOP was laid in 2013 during Katie’s graduation project at Delft University of Technology. IN THE LOOP has since become Katherine’s ‘passion project,’ as she continues to pursue its development while working full time as a circular developer at Circle Economy.

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 444 projecten