afbeelding van Maurice
Maurice Ondernemer

Ikonic Toys

100% houten speelgoed, FSC gecertificeerd

Het ontwerpen en produceren van duurzaam houten speelgoed. Onder duurzaamheid verstaand wij duurzaam in toe te passen materialen, in gebruik, en levensduur. Wij geloven in producten van kwaliteit, dat goed ontworpen producten langer meegaan en die eenvoudig te repareren zijn, en die doorgegeven kunnen worden op een volgende generatie.

Speelgoed heeft een gelimiteerde levensduur, want kinderen worden ouder en hun interesses veranderen. Maar wat gebeurt er uiteindelijk met het speelgoed? Het assortiment van plastic speelgoed in de gemiddelde speelgoedwinkel is immens, en menig product speelt in op een tijdelijke trend of een op dat moment populair karakter. Al dat speelgoed heeft een levenseinde. En waar we tegenwoordig ons steeds meer bewust zijn waar producten vandaan komen, denken we er niet altijd aan waar het uiteindelijk terecht komt. De afvalberg van goedkoop, voortijdig kapotgegaan plastic speelgoed moet enorm zijn. Onze visie is om duurzaam speelgoed te creëren, duurzaam op een aantal vlakken. Allereerst is de bron duurzaam, anders dan plastic groeit onze voornaamste bron eenvoudigweg weer terug, onderwijl CO2 omzettend in zuurstof. Met onze designs hopen we dat kinderen langer met het houten speelgoed spelen; de ontwerpen zijn zo ontwikkeld dat de speelwaarde aanwezig blijft, ook als het kind wat ouder wordt. Houten speelgoed is kwalitatief duurzaam; het is eenvoudig te repareren, en van al het speelgoed wordt houten speelgoed het minst weggegooid. Het is altijd klaar voor een volgende generatie.

Enthousiasme van consumenten, professionals, winkels, mensen met product-, business- of financieringsideeën, en veel ambassadeurs om houten speelgoed weer op de kaart te krijgen.

afbeelding van Maurice
Maurice Ondernemer

Speelgoedontwerper, eigenaar Ikonic Toys

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten