afbeelding van Alessandra
Alessandra Ondernemer

Humble Bees Beekeeping

Humble Bees produceert pure honing en lanceert een lifestyle brand om aandacht te vragen voor het problematische tekort aan bijen in de stad

SAVE THE BEES

Het gaat niet goed met de bijen. Het is van belang dat er aandacht is voor deze fascinerende insecten met een heel bijzondere levenscyclus. Ze vervullen een belangrijke rol in het bestuiven van planten en zijn een onmisbare schakel in het behoud van de biodiversiteit. Het gebruik van pesticiden op gewassen heeft ervoor gezorgd dat het bijenaantal aanzienlijk gedaald is. In combinatie met de instorting van de natuurlijke habitat van bijen - bloemenvelden zijn vervangen door boerderijen die slechts enkele gewassen verbouwen, is er minder voedsel en sterven ze massaal. Zonder bijen geen groenten, fruit, koffie, chocolade etc. Kortom, we kunnen niet zonder bijen.

URBAN BEEKEEPING

Humble Bees imkert met veel plezier op het bruisende Strijp-S in Eindhoven. Ondertussen werkt de gemeente hard aan een groene stad waar de wilde bloemen prachtig bloeien tijdens de lente en zomer. Het doel van Humble Bees is om de bijenpopulatie in Eindhoven te vergroten door meer bijenkasten te plaatsen in de stad en zo ook de bestuiving te verbeteren.

WILDFLOWER HONEY

De bijen werken hard en dat is iedere zomer weer te proeven als er pure honing geoogst wordt. Bij Humble Bees komt de honing recht uit de raat, zonder enige toevoegingen of verhitting. De honingraten worden geslingerd, de honing gaat door een zeef en gaat vanuit daar in een potje. Niks meer, niks minder. Een product recht uit de natuur dat met liefde en respect voor en door bijen is ontstaan. 

BUZZING PRODUCTS & SERVICES 

We zijn hard aan het werk om Humble Bees als lifestyle brand te lanceren. Naast het verkopen van eerlijke honing heeft Humble Bees ook jaarlijks een leuke en onverwachte samenwerking. Met andere merken zullen we zorgen voor bewustwording op een verassende manier. 

Vorig jaar bracht Humble Bees een samenwerking uit met Stiger Woords, het waren prachtige houten tegels met afbeeldingen van bijen. Deze werden exclusief in Hutspot Eindhoven verkocht. Dit jaar zijn bijensokken uitgebracht in samenwerking met het merk Alfredo Gonzales. Vanaf augustus zijn ze ook te koop in de Bijenkorf.Aan de website wordt momenteel gewerkt en zal eind juni, begin juli online komen.

afbeelding van Alessandra
Alessandra Ondernemer

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 323 projecten