afbeelding van War Child
War Child Ondernemer

Hulp aan oorlogskinderen in Congo

De cirkel van geweld doorbreken in Congo

Congo wordt al ruim 20 jaar geteisterd oor oorlog. Elke dag zijn er gevechten vanwege de lucratieve grondstoffen. Al meer dan 5,3 miljoen mensen zijn slachtoffer geworden. Kinderen groeien op in een zeer onveilige omgeving en een totaal ontwrichte samenleving. Ze slaan op de vlucht en komen er alleen voor te staan. Ze worden misbruikt, uitgebuit, of gedwongen mee te vechten in deze meedogenloze burgeroorlog.

Waar gewapend conflict het normale leven totaal heeft verwoest, komen kinderen vaak op de laatste plaats. Terwijl zij juist de meeste steun nodig hebben. ASN Bank zet zich in voor een eerlijke, duurzame wereld en daarmee ook voor de rechten van kinderen. Met de financiële bijdrage steunt ASN Bank het werk van War Child voor kinderen in Oost-Congo.

Vreedzame toekomst

War Child doorbreekt de cirkel van geweld door kinderen en jongeren weerbaar te maken. Bijvoorbeeld door meisjes die seksueel zijn uitgebuit weer te laten geloven in zichzelf. Ze leren omgaan met hun ervaringen en emoties met behulp van creatieve activiteiten. Jongens leren over alternatieven voor geweld. Kinderen en jongeren krijgen voorlichting, leren lezen en schrijven en kunnen een vak leren. Zo krijgen ze de kans de draad weer op te pakken. En een toekomst in vrede op te bouwen voor henzelf en hun land. 

 

afbeelding van War Child
War Child Ondernemer

De missie van War Child is: een oorlogskind helpen de toekomst te veranderen. War Child gelooft in de kracht van kinderen en jongeren. Ondanks de verschrikkingen van een oorlog, zorgen wij ervoor dat kinderen en jongeren deze kracht kunnen ontwikkelen zodat ze hun toekomst en die van hun omgeving kunnen veranderen. De programma’s van War Child, en iedereen die er aan meewerkt, dragen bij aan het zorgen voor een essentieel en duurzaam verschil. War Child gebruikt een creatieve en participatieve benadering in haar programma’s om mensen in (voormalige) conflictgebieden weer samen te brengen, vertrouwen op te bouwen en aan te sluiten bij de manier waarop kinderen de wereld zien. Samen met kinderen, jongeren, ouders, verzorgers, leraren en lokale gemeenschapsleiders werkt War Child aan een omgeving waarin de rechten van kinderen worden gerespecteerd. Meer over War Child: http://www.warchild.nl/dit-doen-we

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten