afbeelding van Puck
Puck Ondernemer

Hulaaloop

Circulair abonnement op duurzame kinderkleding

Kinderen groeien als kool  

Tot een leeftijd van twee jaar doorlopen kinderen acht verschillende maten. In korte tijd verzamelen ouders een berg aan kinderkleding en staan ze voor de zoveelste keer de kleding te sorteren. Naast hun drukke levens; banen en huishoudens vinden ze het ook belangrijk dat hun kinderen er leuk en verzorgd bij lopen.

'Circulair abonnement' op duurzame kinderkleding

Hulaaloop heeft hier een oplossing voor bedacht en biedt een abonnement op het huren van kinderkleding met duurzame merken. De kleding wordt aan huis bezorgd en kan worden ingewisseld voor een maat groter of andere kleding wanneer het uitkomt. Zo hebben ouders voor elk seizoen de juiste maat in huis. Bekijk de video!

Hergebruik van kinderkleding stimuleren

Onze droom is om de kinderkleding industrie te veranderen door circulair ondernemen tastbaar te maken. We willen het ouders makkelijker en toegankelijker maken om op een duurzame manier met kinderkleding om te gaan. Door een abonnement betalen ouders voor het gebruik en blijft Hulaaloop eigendom van de kinderkleding. Hiermee willen we het hergebruik van kinderkleding stimuleren en zorgen dat het een langer leven krijgt. Daarbij willen we alle ouders (mensen) bewust maken van de grote verspilling en vervuiling in de kleding industrie. 

Nieuw en langer leven voor kinderkleding

In samenwerking met de merken Little Label, Tapete, Icecream Bandits, Imps & Elfs en Noppies, die goede kwaliteit en duurzame kleding in het assortiment hebben, zijn wij onze uitdaging gestart. Daarnaast zijn we aan het kijken naar de mogelijkheden hoe we de 'afgeschreven' kinderkleding een nieuw leven kunnen geven door het bijvoorbeeld als verzendzak te gebruiken of door er een slabbetje van te maken.

Wil je samenwerken of meer informatie over Hulaaloop? Neem contact op met Emma & Puck via info@hulaaloop.com of via WhatsApp op nummer 06-27998244.

afbeelding van Puck
Puck Ondernemer

In 2015 toen wij, Emma en Puck, in dezelfde periode een kind kregen begon het idee van een circulair en duurzaam concept vorm te krijgen. In 2017, na 12 jaar vriendschap, starten wij Hulaaloop op een zolderkamertje midden in Amsterdam West. Als moeders liepen wij tegen problemen aan waarvan wij dachten dat het goedkoper, makkelijker en duurzamer kon.

Update

Elke eerste vrijdag van de maand hebben wij een pop-up shop bij het kindercafé de Suikertantes locatie de Tulp in Amsterdam West.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 310 projecten