afbeelding van Jochem
Jochem Ondernemer

Hook'd boodschappen doe je met de fiets!

Wij willen een haak maken waarmee je twee boodschappentassen omtovert in fietstassen zodat ze niet aan je stuur hangen, maar veilig achterop

Wij willen dat mensen over de hele wereld, naar Nederlands voorbeeld, hun boodschappen gaan doen op de fiets in plaats van met de auto. Want met de fiets vervuil je niets en het is bovendien erg goed voor je fysieke welzijn! Nu maken we er in Nederland ook wel eens een potje van, zo fietsen wij zonder blikken of blozen met 20kg boodschappen aan het stuur van onze fiets door Amsterdam en dat is echt levensgevaarlijk! In het buitenland is dat gevaar nog veel groter dan hier omdat fietsers daar nog niet de norm uitmaken. Daarom hebben we Hook'd bedacht om een herbruikbare boodschappentas, of zelfs 2, aan de bagagedrager van een willekeurige fiets te hangen. Super simpel, in een handomdraai heb je opeens fietstassen! Zo kan iedereen veilig de boodschappen met de fiets doen zonder het milieu te vervuilen. Omdat wij zelf het milieu ook zo min mogelijk willen belasten maken we Hook'd van gerecyclede plastic tasjes in Nederland met hulp van een sociale werkplaats voor het verpakken en verzenden. 100%NL dus!

Hook'd is ontstaan toen Wouter Koster op het terras in Amsterdam zat te aanschouwen wat voor toeren mensen uithalen om hun boodschappen met de fiets te vervoeren. Hij verzon het omdat het makkelijker moest kunnen. Hij benaderde Jochem Slob met zijn idee en die heeft er een consumentenproduct van gemaakt. Toen we gingen nadenken over hoe we dit zouden gaan maken vielen alle raderen vanzelf op zijn plaats. De plastic draagtas wordt straks echt helemaal verboden, maar we hebben een vuilstort met miljarden van die tasjes vol liggen waar we niks mee doen. Dat materiaal, PE, wilden we graag gebruiken! Draag je boodschappen met de omgesmolten plastic zakjes die je weggegooid hebt, mooier kan niet. Met dit uitgangspunt was de volgende stap productie in Nederland en dan bij iemand die groen hoog in het vaandel heeft staan, dat leidde tot het product uit 1 stuk, zonder poespas. De kleine details vereisen toch een stukje handwerk en daarom zoeken we ook nog eens samenwerking met een lokale sociale werkplaats. Zo groen en sociaal als mogelijk, net als fietsen!

Om Hook'd in de markt te kunnen zetten moeten we een spuitgietmatrijs bouwen, die kost een flinke som geld. Een deel daarvan hopen we in te zamelen via een voorverkoop, maar daarmee zijn we er nog niet. Het octrooi moet betaald worden, materiaal moet ingekocht worden, alles moet geproduceerd, verpakt en verstuurd worden. Dan moeten we meer bekendheid verzamelen en zorgen dat we in zoveel mogelijk winkels in binnen en buitenland komen te liggen. Dat betekent dat we naar beurzen moeten, reclame moeten maken en stad en land af moeten reizen om bedrijven te benaderen.

In eerste instantie proberen we Hook'd via de fietsenmakers van de wereld te verkopen, daarnaast zijn we reeds in contact met een aantal groothandels die Hook'd, wanneer eigenaars van fietsenwinkels hier bij hun om vragen, kunnen uitleveren via ons. Als de volumes toenemen zullen zij Hook'd op voorraad gaan nemen en daarmee ook al hun klanten te bedienen. Daarnaast willen we samenwerken met 1 supermarktketen waar Hook'd bij de tassen in het schap moet hangen. Dit heeft voor de supermarkt namelijk als voordeel dat de tassen met hun logo en merknaam niet in een fietstas verdwijnen, maar in het straatbeeld blijven en draagt bij aan hun groene imago. En tot slot zijn we in contact met diverse bedrijven die promotionele artikelen te verkopen op zoek naar 1 of 2 partners die Hook'd via hun netwerk niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd kunnen afzetten als promotioneel artikel. Om dit alles te bekostigen hebben we natuurlijk geld nodig, hiervoor zoeken we uitdrukkelijk NIET naar een investeerder. Hiervoor is een hele simpele reden: verreweg de meeste investeerders zijn meer geïnteresseerd in geld dan in ons product, of het milieu en dit zou schade doen aan onze kerndoelstellingen om het milieu niet te belasten met onze artikelen.

afbeelding van Jochem
Jochem Ondernemer

Omdat ik beter met de nog beschikbare middelen op aarde wil omgaan ben ik voor mijzelf een bedrijf begonnen samen met twee compagnons en doen daarmee ons best om zoveel mogelijk lokaal te produceren en te werken met materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. We kappen dus zo min mogelijk bomen, we gebruiken geen nieuw plastic, of dat nu van olie of het eten van andere mensen gemaakt wordt en we werken zoveel mogelijk samen met andere bedrijven die zo'n zelfde insteek hebben.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten