afbeelding van Jan
Jan Ondernemer

Het wereldkampioenschap irrigeren in de Sahel

(Alle) Landen worden uitgenodigd om, in een wedstrijd, nu onbruikbare grond geschikt te maken voor aanplant van gewassen op duurzame wijze.

Landen bijeen brengen in een constructief WK. Nu onbruikbare grond zal voedsel en plantaardige grondstoffen gaan geven. Na het kampioenschap zal er plaats en ruimte zijn voor mensen die nu gebrek hebben of geen plek. Zij kunnen er overnieuw beginnen Er kunnen landbouwexperimenten worden gedaan, mensen van over de hele wereld kunnen elkaar gaan ontmoeten en kennis delen.

Er hebben nog altijd mensen honger er zitten mensen in kampen en er zijn mensen bang onderweg. Nu onbruikbare grond zou een wijkplaats kunnen worden om overnieuw te beginnen, een nieuw bestaan op te bouwen.

Publiciteit. Een internationale organisatie vormen die het idee vorm gaat geven. Die landen, universiteiten en scholen gaat aanschrijven, criteria bepaalt. Bijvoorbeeld, hoelang heb je nodig om een hectare grond zaaiklaar te maken en het gewas ook daadwerkelijk aan te planten en te oogsten. Maar ook plaatsbepaling en hoe gaan we om met de grond en waar gaan we heen voor het volgende kampioenschap.

Publiciteit genereren. Ambassades/universiteiten/scholen polsen of er belangstelling is om mee te denken en/of mee te doen een internationale organisatie te vormen. Op dit moment wordt er gewerkt aan de start van een stichting die het WK Irrigeren als hoofddoel heeft.

afbeelding van Jan
Jan Ondernemer

Jan Ketelaar is 'potzenmaker'. Het hoofddoel van Potzenmakerij Ketelaar is het organiseren van het WK Irrigeren, het WK Mijnopruimen en het WK Plasticvissen. Als beeldhouwer last Jan metalen beelden. Van het kleinere werk worden bronzen exemplaren gegoten. Momenteel wordt gewerkt aan het metershoge beeld “Wachten op hoog water”, dat, zo het leven wil, in 2018 geplaatst zal worden op de dijk bij Holwerd. Als dichter is Jan actief op Facebook. In 2015 kwam zijn eerste dichtbundel uit: “Van een man die dacht, ik wil niet meer denken”. Er wordt gewerkt aan de 2e bundel.

Update

Op dit moment wordt gewerkt aan de start van een stichting die het WK Irrigeren als hoofddoel heeft.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten