afbeelding van Ed
Ed Ondernemer

Het Sla Lab

Het laten groeien van groenten via Hydroponics stimuleert de creativiteit, het zelfvertrouwen en de samenwerking van kinderen

Wij vinden het belangrijk om te laten zien dat er een sterke relatie bestaat tussen de bewustwording van wat verse voedingsproducten zijn op jonge leeftijd en de uiteindelijke latere keuzes voor gezonde producten. Iedereen die de kans krijgt om zelf in de praktijk het proces van een zaadje tot een volledige krop sla te realiseren vergeet nooit meer de waarde van groenten. De melk en de sla komen niet meer uit de supermarkt maar van de koe en het land (of uit het water).

Titel : Het Sla Lab

PROJECT OP BASIS VAN LEREN

We weten dat projectonderwijs een onderwijsmethode is waarin studenten kennis en vaardigheden verwerven door voor een langere periode te werken aan een project. Het doel van dit project is:

  • Kennis, inzicht, en vaardigheden;

Klassikaal hydroponics geeft studenten de kans om deel te nemen in een proces waarin kritisch denken en het oplossen van problemen, met behulp van een echt hydroponicssysteem met levende planten wordt gestimuleerd. Hiermee bevorder je de samenwerking, door teamwork en zelfmanagement. Door actief te werken aan ‘echte’ problemen worden leerlingen gestimuleerd om het geleerde direct toe te passen.

  • Uitdagende problemen en vragen;

Het leerproject stimuleert de deelnemende kinderen om op een zinvolle manier problemen op te lossen of een vraag te beantwoorden. Voor de klassikale hydroponics kunnen deze vragen variëren van eenvoudige installatievraagstukken tot “wetenschappelijke experimenten”, afhankelijk van het niveau.

  • Aanhoudende vragen;

De meeste lessen eindigen wanneer de tekst van het boek uit is. Maar met het hydroponics Sla Lab project hebben studenten een uitgangspunt voor een continu leerproces, waarbij steeds weer vragen worden opgeroepen en waarbij het vinden van middelen en het toepassen van de informatie wordt gestimuleerd.

  • Studenten & keuze;

Het klassikale Hydroponics Sla Lab Project geeft studenten een kans om binnen bepaalde grenzen een aantal beslissingen te nemen over het project, met inbegrip van hoe ze werken en wat ze willen laten groeien.

  • Student en duurzaamheid;

Studenten hebben de kans om hun project in het openbaar uit te leggen; ze kunnen het weergeven en/of presenteren aan mensen buiten het klaslokaal. Iedere student is trots en heeft een gevoel van voldoening wanneer hij of zij kan pronken met een systeem en met het resultaat in de vorm van groenten die zij hebben geproduceerd uit zaad. Dit zijn fantastische projecten om mee voor de dag te komen op een schoolevenement. Bovendien kunnen de studenten de groenten zelf mee naar huis nemen! Het is een waardevolle ervaring met een duurzame teeltmethode en gezonde groenten.

 

afbeelding van Ed
Ed Ondernemer

Ik ben nu 64 jaar en heb in de tientallen jaren hiervoor voornamelijk projecten opgestart op het gebied van gezondheid. Van beurzen tot tijdschriften en congressen. Hierbinnen stond centraal mensen te informeren over de mogelijkheden die er zijn om een gezond leven te hebben. Op een gegeven moment kwam ik contact met duurzaamheid en zag direct de link tussen gezondheid en duurzaamheid. Een duurzame gezondheidszorg. Voeding heeft speelt hierbij een centrale rol. Dit in relatie met de toekomst in Nederland t.a.v. weersveranderingen kwam ik 3 jaar geleden in contact met hydroponics. Het verbaasde dat dit simpele systeem mensen zonder groene vingers toch de ervaring konden hebben over het leven. Een zaadje zelf planten en tot volwassenheid zien groeien. Hoe bewust kun je kinderen hiermee maken, waardoor een stukje duurzaamheid niet verloren raakt. Momenteel komen er mensen vanuit het midden oosten naar mij toe om oplossingen te vinden voor hun voedseltekort en watertekort. Want zij willen antwoorden en geen dure antwoorden. Idealist blijf ik altijd en zeker een pionier

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten