afbeelding van Willibrordus
Willibrordus Ondernemer

Het realiseren van De Duurzame Landbouw op aarde !

Mijn idee is meer dan, het beoogt het concept om een duurzame landbouw neer te zetten die de bio based economie op aarde realiseert.

Mijn missie is vanuit Nederland, als maakland, om de Duurzame Landbouw onder mijn label neer te zetten namelijk YELLOW AGRO. Daarbij wil ik een tweetal producten produceren , namelijk een bio based Yellow Fertilizer(meststof) en Yellow Motor Oil ( drager is biologische olie). Beide producten in de catogorie Clean Tech + de meetbare methode in Mjoule/Kg(energie meting) voor landbouwbodems en gewassen/producten zullen ervoor zorgen dat een bio based economie de Duurzame Landbouw in beeld komt voor ondernemer en consument. Een flag ship fabriek in Arnhem als innovatieve manier van produceren is mijn ultieme target en goal als visite kaartje. Jarenlang was mijn missie om een duurzame landbouw neer te zetten ,wereldwijd. Doordat ik veelal in tweede/derde wereld landen werkte was er geen vruchtbare aarde aldaar om serieuze partners en instellingen te vinden die mijn gedachtengoed konden delen. De enige manier om alle ervaringen om te zetten in een structuur en organisatie was in Nederland. Sinds ik in 2015 terug kwam in Nederland ben ik gepassioneerd aan de slag gegaan om als Start Up eenmanszaak mijn concept boven de grond te brengen. Het herinburgeren in Nederland, trainingen en opbouw was met een minimale ondersteuning zeker niet simpel, maar wel gezegend. Als voormalige producent in de zuivel(pionier) maar ook in de bos en landbouw voorzie ik maar 1 landbouw op aarde, namelijk De Duurzame die ik YELLOW AGRO noem waarbij de kleur de juiste is gezien de zon-energie is van de dageraad. Deze conclusie had ik al in het buitenland op basis van vele gedane processen en het bezoeken van honderden agrariers , landen en instituten .Waar de conventionele landbouw door mij als RED wordt neergezet door haar basis aardolie, is de biologische landbouw GREEN, met haar basis die geen basis heeft. Beide groepen komen nooit bijelkaar en daarom moet je door het MIDDEN komen met een transparante bio based agriculture gebaseerd op energy input and output.Renewable energy in de praktijk is meer dan woorden. Het meetbaar maken van de bodems(kwaliteit indicatie), voedsel(kwaliteit indicatie), meststoffen(bio en energie meting) en een nieuwe LOGO voor de Duurzame landbouwer of ondernemer is de toekomst. Zowel RED als GREEN zullen opgaan in YELLOW AGRO. De missie wordt ondersteund door een aantal producten zoals Yellow fertilizer en Yellow Motor Oil beide producten zorgen voor enorme kostenbesparing op de agrarische bedrijven en voor het milieu. YELLOW AGRO vanuit Nederland als maakland , kan een bio based economie aanjagen daar elke landbouwer en consument bewust gaat kiezen voor de voordelen van YELLOW AGRO. Afscheid nemen van RED en GREEN is alleen mogelijk als we beide groepen omarmen, uitnodigen en afscheid nemen van conventionele en alternatieve denkwijzen & praktijken die meer ontzetting, conflicten gaf dan eenheid.Zie verder LINKEDIN(Willibrordus Augustinus van der Weide) en YOUTUBE ; Yellowagro

Uit mijn recente verleden heb ik reeds productie en verkoop gehad van biologische meststoffen vanuit Slowakije . De voorloper van mijn nieuwe uitvinding, Yellow Fertilizer , was Condit Fertilizer. Condit Fertilizer is ook een uitvinding van mij die opgebouwd is met zij stromen uit de zuivel(kaas-wei) en de landbouw. Omdat de productie in oost Slowakije plaats vond tussen 2002-2009 zag ik als ondernemer weinig perspectief gezien de enorme kunstmest lobby en marktaandeel in Oost Europa. Sinds 2015 bij mijn terugkomst in Nederland is een geheel uitgewerkt project klaar gemaakt voor de productie van Yellow Fertilizer te Arnhem. De initiatiefnemer wil met YELLOW AGRO een global label neerzetten om De Duurzame Landbouw te positioneren. Belangrijkste stap is om de Yellow fertilizer , een hoge energie meststof , te maken van zij en rest stromen uit de zuivel, tuin en landbouw en food industrie. De gemaakte eindproduct bezit alle elementen, spoor-elementen en energie waarden om beide landbouw typen te voorzien. Er is momenteel alleen de conventionele en de biologische landbouw als twee speerpunten. Yellow Fertilizer is in dezelfde vorm als kunstmest, zodat elke agrarische ondernemer gemakkelijk het kan uitstrooien.

Op dit moment is er behoefte aan geld voor ontwikkeling R & D en opstart van het Yellow Agro concept. De initiatiefnemer kan direct een fabriek neerzetten of eerst de Yellow Fertilizer product laten maken in het buitenland en daarmee alleen de handel te doen op zijn bestaande en nieuwe netwerk(klanten). Bij het realiseren van een fabriek(bio based) is een bedrag van rond de 1 miljoen mee gemoeid waarbij de inkoop van ingredienten uit vooral Nederland komen. Verkoop is in NL, DE, FR , UK ,CZ en PL. Dit noem ik fase C. Inzet in deze Flaf Ship Factory is 5000 ton jaar productie. Financieel plan is aanwezig zo ook technische plan. Bij een tussen stap kan eerst de handel worden opgezet in fase B waarbij een bedrag van 100.000 nodig is waarbij nogmaals Yellow Fertilizer in het buitenland wordt geproduceerd op mijn recept en handelsnaam. Klanten voor aankoop heb ik reeds genoeg en de kostprijs inclusief vervoer en overslag is ruim voldoende om een prima marge te maken. Financieel plan is aanwezig

Plan van aanpak is om partner(s) erbij te krijgen in Nederland waarbij ook de bank meedenkt en financierd. De initiatiefnemer is sinds 2015 terug gekomen in Nederland en heeft geen garanties voor de bank dan alleen zijn octrooien, ervaring, uitgewerkt ondernemeings en financieel plan met pro forma contracten in de verkoop. Mijn voorkeur gaat uit naar fase B om een opstap te maken zodat fase C meer tastbaar en logisch wordt. De initiatiefnemer wordt ondersteund door Stichting KIEMT uit Arnhem en Gemeente Arnhem. Het doel is om een Flag Ship fabriek te verkrijgen in Nederland als basis voor een franchise concept. Miljoenen hectares landbouwgrond kan zonder kunstmest(aardolie gerelateerd) en chemische spray's indien we eerst kosten gaan besparen en de bodems gaan vitaliseren in plaats van verder degraderen. Daarom is De Brand belangrijk, concept, meetbaar maken van de landbouw, bio based en een aantal producten die economische voordeel biedt reeds op korte termijn.

afbeelding van Willibrordus
Willibrordus Ondernemer

Geboren in Bolsward ( 1961) en op vroege leeftijd gaan pionieren in Oost Europa, jaren tachtig en negentig vorige eeuw. Tussen 1993-2015 werkzaam en woonachtig in vooral Oost Europa. Opleidingen als MBO , Handel , Zuiveltechnologie, Bosbouw. Betrokken geweest bij meerdere projecten in Oost Europa op het gebied van zuivel, melk collect points, HACCP , Bosbouw en ontwikkelings projecten/producties opgezet. Laatste jaren duurzame landbouw bestudeerd in Iran, Bangladesh, Armenie, Georgie en Indie. Sinds 2015 bij mijn terugkomst in Nederland is Yellow Agro geregistreerd en zijn plannen voorbereid.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten