afbeelding van Jeroen
Jeroen Ondernemer

Het nieuwe leren

De wereld verandert en gaat snel.Om dit bij te blijven is het zaak handvatten en taal te geven aan de nieuwe generatie, onze kinderen.

Vanuit mijn werkveld docent valt het mij steeds meer op dat we meer vragen aan onze kinderen. Om hun de helpende hand te bieden, wil ik onze kinderen handvatten en taal geven. Dit doe ik door verschillende werkvormen op niveau aan te bieden. Dit gebeurt vanuit het gedachtengoed " zeven eigenschappen van covey" en de transactionele analyse. Vanuit deze uitgangspunten worden de kinderen eigenaar van de persoonlijke ontwikkeling en zullen ze op zoek gaan naar een route die bij hun past. Nu met de grote veranderingen in het onderwijs, hebben onze kinderen dit harder nodig.

Zelf ben ik werkzaam als docent in de gesloten jeugdzorg. De kinderen die hier verblijven hebben handvatten nodig om zich te ontworstelen van paradigma's en negatieve labelling. Momenteel ben ik bezig om trainer te worden persoonlijk meesterschap. In deze training komen de eigenschappen van Covey nadrukkelijk naar voren. Dit zijn kansen die ik zelf voel en ervaar en wil dit graag delen met zoveel mogelijk mensen. Vanuit mijn opleiding pabo is het ook logisch om te beginnen met de doelgroep die staat voor onze toekomst. Sinds ik in de gesloten jeugdzorg werk, gebruik ik in de klas de transactionele analyse. Dit zorgt voor een positieve aansluiting en een veilig leerklimaat. Iedereen is onderwaardelijk welkom ongeacht je leerpunten. Ik wil een methode ontwikkelen waarin covey en de transactionele analyse hand in hand gaan en de kinderen een houvast geven.

Allereerst heb ik tijd nodig om een methode te ontwikkelen. Mijn doel is om binnen een jaar dit te verwezenlijken. Ik wil een theoretische onderbouwing en trainingsprogramma hebben samengesteld die aansluit bij de verschillende doelgroepen. Ik wil werken met verschillende peergroepen om zoveel mogelijk de methode fijn te tunen. Vanuit de aanpassingen wil ik dit product aanbieden.

1. Trainingscursus halen 2. Meeloop bij een covey basisschool 2a informatie vergaren dmv interview 2b in gesprek over verschillende werkvormen en de differentiatie hierin 3. In mijn huidige klas werkvormen uit voeren en vanuit deze aanpassen 4. Module format maken en deze toepassen 5. Module aanbieden. 6. Module op maat maken in overleg met de werkgever

afbeelding van Jeroen
Jeroen Ondernemer

Ik ben een positieve, energieke docent in de gesloten jeugdzorg. Vanuit de pabo en het basisonderwijs heb ik de kans gekregen om in deze setting les te geven. In mijn vrije tijd sport ik graag en ben aan de wandel met onze hond. Hardlopen, spelen in het moment en buiten.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten