afbeelding van Ans
Ans Ondernemer

het kinderrechtenspel

Kinderen op de basisschool krijgen in een winkelspel te maken met ALLE artikelen van het verdrag van de kinderrechten.

Mijn missie is om kinderen op de basisschool op een speelse manier in aanraking te laten komen met het verdrag van de kinderrechten. Dit kan onder andere met behulp van mijn winkelspel met alle artikelen van het verdrag. Al vanaf 8 jaar kunnen ze dit spel spelen en leren ze dat er veel onderwerpen in het verdrag staan. Aan de hand van het spel kijken we dan verder naar de toestand in de wereld en wat er van die rechten, die ze in het spel hebben leren kennen, teRECHT komt...

Als docent levensbeschouwing op openbare basisscholen besteed ik ieder jaar, vooral extra rond 20 november, aandacht aan het verdrag van de kinderrechten. Omdat het verdrag nogal saai is, heb ik er een leuk spel omheen verzonnen: ze gaan met behulp va\neen boodschappenlijstje in een winkel artikelen kopen . Zo komen leerlingen vanaf 8 jaar spelenderwijs in aanraking met ALLE artikelen van Het verdrag van de kinderrechten. In een half uur spelen ze dit spel met veel plezier.

Een A2 spelbord, 44 kaartjes met de artikelen, 5 kaartjes boodschappenlijstjes, 5 tokens en 1 dobbelsteen.

Het laten drukken van het spelbord en de kaartjes, overige benodigdheden erbij in een mooie doos. Verspreiden op scholen in de periode van 20 november.

afbeelding van Ans
Ans Ondernemer

ik ben naast echtgenote, moeder en oma ook een paar dagen in de week docent levensbeschouwing op openbare scholen, waar ik met veel plezier werk met kinderen van groep 3 tot en met groep 8.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Reacties (2)

Meepraten? Login

afbeelding van Ans
Laat het groepen kinderen spelen en zie hoe enthousiast ze zijn.
afbeelding van Engelien
Is dit spel te downloaden/te koop?
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten