afbeelding van Marie-Louise
Marie-Louise Ondernemer

Het Dierenorkest

Theatervoorstelling waar dieren (gespeeld door professionele muzikanten) d.m.v. een wervelende show aandacht vragen voor behoud van natuur.

Met het Dierenorkest willen we een groot publiek attenderen op de klimaatverandering. Het gaat niet goed met de natuur en daar wil het Dierenorkest aandacht voor vragen. De eigentijdse theatervoorstelling confronteert het publiek met de gevolgen van het gebrek aan respect voor de natuur.

Flora en fauna redden met de humor van muziek

Via muziek, dans en 3D-videobeelden laat het orkest zien dat het anders moet. Dit alles gebeurt met beroemde artiesten en op een positieve en humoristische manier. De dieren laten in hun show ook zien dat ze willen samenwerken. Zo hopen de muzikale dieren van het Dierenorkest de mensheid het goede voorbeeld te geven.

Elk jaar op dierendag wil het Dierenorkest wereldwijd aandacht vragen voor deze universele boodschap. Het doel is om er een spektakel van te maken, net als het Nieuwjaarsconcert uit Wenen.

Van elk verkocht theaterkaartje gaat een gedeelte naar het goede doel. Het doel dat aan het Dierenorkest verbonden is, zet zich in voor dierenwelzijn en de aanplant van bomen. Op deze manier laten we amusement, educatie, kunst en cultuur hand in hand gaan in de show die optimaal gebruik maakt van de nieuwste theatertechnieken en zich steeds laat inspireren door de actualiteit.

Positieve aandacht

Een Dierenorkest, bestaande uit professionele muzikanten, vraagt op een positieve en muzikale manier aandacht voor een actueel probleem. Geen gewijs met vingertjes, maar plezier en genot van een bijzondere theatershow. Ook draagt het publiek met dit bezoek indirect bij aan een goed doel! 

Muziek verbindt

Het Dierenorkest zet Nederland als muziekland ook nog eens positief op de kaart. Immers, we krijgen er een jaarlijks terugkerende grote show voor terug. Je kunt het vergelijken met het Nieuwjaarsconcert in Wenen. Ook verbindt het concert dieren- en natuurliefhebbers en mensen die zich zorgen maken om de klimaatverandering. Dit doet het Dierenorkest via een perfect verbindend middel, namelijk: muziek. Muziek maken en beluisteren heeft bovendien een zeer positief effect op het empathisch vermogen van mensen.

Samen naar een betere wereld

Kortom: de dieren in Het Dierenorkest werken samen voor een goed doel. Hier kan het publiek een voorbeeld aan nemen! Immers, de boodschap van het optreden is: Door goed samen te werken bereik je je doel, een mooiere en betere wereld voor iedereen!

We hebben een hele hoop nodig! En dat kunnen we niet zonder jou. Zie jij iets waar je aan kunt bijdragen? Aarzel niet om te mailen naar onderstaand mailadres! Je kunt denken aan: professionele muzikanten, instrumenten, kostuumontwerpers, dierenkostuums, een scenarioschrijver, theatermakers, een regisseur, een verteller, decorstukken, ruimte en tijd om te oefenen, publiek (!), programmaboekje enzovoort.

Om dat alles te kunnen krijgen, willen we eerst aandacht van het grote publiek - en geld om dit allemaal te kunnen realiseren!

Om onze missie te bereiken onderneemt het Dierenorkest de volgende stappen:

  • Het idee aanmelden bij platforms zoals "Voor de wereld van morgen"van ASN Bank
  • Op social media al bekendheid geven aan dit project
  • Theaterproducenten overtuigen van het succes van dit originele idee
  • Een goed script schrijven met dramatisch verhaallijn voor de voorstelling
  • Passende muziek, liedjes en beelden erbij zoeken
  • Beroemde artiesten benaderen om mee te werken aan de show
  • TV opnames aanbieden bij Eurovisie Songfestival en/of andere programma's
  • Sponsor/subsidie geld vinden
  • Professionele muzikanten en dansers scouten die als dier in Het Dierenorkest willen musiceren en dansen
  • Theatermakers enthousiasmeren voor dit idee
afbeelding van Marie-Louise
Marie-Louise Ondernemer

Marie-Louise Loomans eigenaar Creadagia Creatieve concepten, tv formats en adviezen creadagia@gmail.com 06-30564078 https://www.facebook.com/creadagia/?fref=ts Mijn ervaring als tv programmamaker, leerkracht en cultureel ondernemer zet ik nu in om voor Creadagia unieke ideeën te bedenken én te realiseren om onze wereld mooier en beter te maken voor mensen, dieren en planten.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten