afbeelding van Ilse
Ilse Ondernemer

Het Begint met Taal

Taalcoaching vergroot je wereld

Meer dan 600.000 anderstaligen doen door onvoldoende taalkennis niet mee. Taalcoaching zorgt voor meer taalkennis, zelfvertrouwen en contacten. Wekelijks ontmoeten 11.000 taalvrijwilligers en 22.000 anderstaligen elkaar en oefenen de taal. Wij versterken 161 vrijwilligersorganisaties bij het slim organiseren van taalcoaching. Ons doel: taalcoaching effectief, zichtbaar en beschikbaar maken.

Meedoen in de samenleving begint met taal. Taalcoaching zorgt er voor dat anderstaligen hun taal verbeteren, meer zelfvertrouwen krijgen én sneller wegwijs worden in onze samenleving. Dankzij taalcoaching doen zij sneller mee als burgers, werknemers en ouders. De aanpak met vrijwilligers zorgt voor wederzijds begrip en persoonlijk contact. Taalcoaching is een belangrijke aanvulling op formeel onderwijs, geen vervanging.

De behoefte aan taalcoaching groeit. Steeds meer anderstaligen zijn op zoek naar een taalcoach. Ook willen tal van mensen zich inzetten als taalcoach. Wij ondersteunen 161 vrijwilligersorganisaties bij het slim organiseren van taalcoaching. We brengen de overheid, partners, vrijwilligersorganisaties en publiek samen om de toekomst van het taalcoachaanbod te waarborgen en het aanbod uit te breiden. Ons doel: taalcoaching effectief, zichtbaar en beschikbaar maken. Zodat iedereen de mogelijkheid krijgt mee te doen in onze samenleving.

Bewezen effectief

Onderzoek toont aan dat vrijwillige taalcoaching werkt. Taalcoaching zorgt ervoor dat:

  • de zelfredzaamheid van anderstaligen verbetert;
  • het taalniveau en de participatie van anderstaligen toeneemt;
  • vrijwilligers een positiever beeld krijgen over de situatie van migranten;
  • 30% van de anderstaligen na het volgen van een taaltraject betaald werk gaat doen, 20% verder gaat met een cursus of opleiding en 18% gaat deelnemen aan een inburgeringsexamen.
afbeelding van Ilse
Ilse Ondernemer

Bedankt voor jullie aandacht voor Het Begint met Taal. Wij zijn een organisatie die graag coördinatoren, vrijwilligers en anderstaligen met elkaar in contact brengt om beter Nederlands te leren. Wil jij een steentje bijdragen aan een leukere samenleving dan kun je jezelf aanmelden als vrijwilliger via onze website. Ben je anderstalige en heb je moeite met Nederlands? Vind een taalcoach bij jou in de buurt via onze website! Voor meer informatie over ons, wat wij doen en wat wij te bieden hebben kijk gerust rond op onze Facebookpagina of onze site; www.hetbegintmettaal.nl. Mocht je vragen hebben mail ons gerust via; info@hetbegintmettaal.com of stuur ons een privébericht.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten