afbeelding van Pieter
Pieter Ondernemer

Herstel de verbinding met de natuur

Werk met je handen in de aarde en je herstelt de verbinding van jouw natuur met De Natuur. Eenvoudig en direct.

Gezonde mensen hebben alles te maken met de zon. De zon voedt de aarde en zorgt dat er van alles groeit. Een overvloed. Helaas zijn we de laatste decennia bang gemaakt voor de zon. De mens is prima geoutilleerd voor de zon, dus als we in balans zijn met de natuur is de zon geen enkele bedreiging. Gezondheid begint met een diep contact maken met de natuur in vriendschap en vertrouwen. Dat willen we iedereen laten ervaren. We zullen vooral ook weerstand gaan ondervinden van die mensen die vanuit hun professie of overtuiging sterk georiënteerd zijn op de maakbare maatschappij. Die ver van de natuur verwijderd leven en zich geen idee kunnen geven waarom de verbinding met de natuur zo levensbepalend is. Juist door het voorbeeld zullen we aantonen dat de natuur geen bedreiging is maar een vriend als wij een vriend zijn.

Vanuit mijn werk in de zorg zie ik veel mensen met toenemende klachten en ziekteprocessen die in veel gevallen toe te schrijven zijn aan onze kunstmatige levensinvulling helemaal los van de natuur. Ok we maken weleens een wandeling maar we zien onszelf meer als een toeschouwende dan deeluitmakend van de natuur. Die vervreemding is niet goed voor een lichaam dat volledig natuur is. Ik zie hoe mensen opknappen als ze werkelijk innerlijk weer connectie maken met de aarde en de planten.

We hebben tijdelijke woonfaciliteiten nodig voor mensen om een paar maanden te kunnen verblijven. We hebben tuingereedschap en bio zaden, aanplant zoals druivenstruiken nodig om mensen aan de slag te kunnen laten gaan. we hebben al de grond. En we hebben abri's nodig om te schuilen als het regent. Het verblijf kan heel eenvoudig met eenvoudige maaltijden maar dan toch geeft dat onkosten. Wellicht dat er dekking kan komen vanuit ziektekostenverzekeringen, goede doelen fondsen.

We beginnen klein. Met 2 groepen van 10 mensen. Dit om een succes neer te zetten. Een groep met zieke mensen en een groep met mensen die nog gezond zijn of minimale klachten hebben. Een soort preventie groep. Ze gaan halve dagen op het land bezig met de aarde en planten. Ze gaan vooral niet hard werken maar ervaren. Naarmate de groepen groeien zullen we ook uit moeten kijken naar andere plekken in de Benelux. We kunnen dit idee franchisen zodat de uitwerking versneld gaat.

afbeelding van Pieter
Pieter Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 595 projecten