afbeelding van Nicky & Vanessa
Nicky & Vanessa Ondernemer

HERO Rainwear

HERO is 's werelds eerste plasticvrije regencape. Klimaatbestendig, microplasticvrij en 100% natuurlijk.

HERO is 's werelds eerste plasticvrije regencape.Klimaatbestendig, microplasticvrij en 100% natuurlijk.

Door klimaatverandering regent het steeds meer en steeds vaker in Nederland. Het KNMI schat dat iedere graad opwarming zorgt voor zo'n 14% meer extreme buien. We zullen dus steeds vaker een regenjas nodig hebben.

Plasticsoep van regenbuien

Helaas worden regenjassen op dit moment altijd gemaakt van (een mix van) synthetische stoffen zoals polyester, PVC en nylon. Plastic dus. Onderzoek van het Mermaids Life+ consortium in samenwerking met de Plastic Soup Foundation wijst uit dat er door het wassen en dragen van synthetische kleding miljoenen plasticvezels verloren gaan. Dit betekent dat er tijdens een fikse regenbui miljoenen stukjes plastic vrijkomen. Die micro- of nanoplastics komen uiteindelijk terecht in onze oceanen, want ze zijn te klein voor de filters van waterzuiveringsinstallaties.

Hoe kleiner de stukjes plastic in ons water zijn, hoe sneller ze door vissen, zeedieren en mensen worden opgenomen. En dat heeft desastreuze gevolgen. In de vis die we eten, maar ook in zout, honing, kraanwater en zelfs in onze longen zijn al plasticdeeltjes aangetroffen. En die nano- en microplastics zijn gevaarlijk. Zweedse wetenschappers tonen aan dat ze hersenschade en gedragsafwijking kunnen veroorzaken. Andere onderzoeken wijzen op verbanden tussen plastic en hormoonverstoring, onvruchtbaarheid en zelfs kanker.

Al dat plastic in de zee is niet alleen slecht voor onze gezondheid, het ontwricht ook het biosysteem. Dit heeft grootschalige sterfte van zeedieren tot gevolg en vermindert de opname van CO2 door het oceaanwater. Dit versterkt de klimaatverandering, wat weer leidt tot een toename van het aantal en de intensiteit van regenbuien. We zitten, kortom, in een vicieuze cirkel.

Wij doen niet aan disposables

Die wegwerpponcho of dat lelijke plastic regenpak kun je dus beter niet aanschaffen, want je wil geen microplastics verspreiden, maar vanwege de klimaatverandering gaat het wel vaker en heviger regenen.  De enige oplossing is het probleem bij de kern aanpakken: geen plastic verwerken in producten waarin dat niet nodig is. Zoals regenjassen. Door het dragen van HERO rainwear, zeg je nee tegen plastic.

Waarom wij een held nodig hadden

Wij gingen op zoek naar betaalbare, hippe, plasticvrije regenkleding, maar tot onze verrassing, konden wij dit nergens vinden en daarom hebben wij HERO Rainwear opgericht. HERO Rainwear maakt plasticvrije regencapes voor superhelden. Dit betekent dat onze regencapes dus geen plastic coating en geen PVC hebben; plasticvrij betekent bij ons ook echt plasticvrij.

Met een HERO Rainwearcape heb je nooit meer een wegwerpponcho of een lelijk regenpak nodig. Omdat onze HERO een cape is, kun je hem altijd dragen, over alle soorten kleding, óók als je op de fiets zit of op een festivalterrein loopt. De HERO is geschikt voor alle vrouwen en mannen die hun innerlijk superheld(in) willen omarmen.

Dus waar wacht je nog op? Be a hero, wear a hero!

afbeelding van Nicky & Vanessa
Nicky & Vanessa Ondernemer

Wij zijn duurzaamheidsprofessionals die volop bezig zijn met plastic, afval en circulariteit. We hebben ervaring in projectmanagement, marketing en communicatie. Onze missie is om de wereld te redden door duurzame alternatieven te bieden voor alledaagse uitdagingen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten