afbeelding van Robert
Robert Ondernemer

Healthy Seas – van visnet tot badpak

Verloren visnetten verwijderen uit zee en deze laten recyclen tot sokken en badpakken

Er liggen honderden scheepswrakken verborgen in onze zeeën, ook in de Noordzee. Deze wrakken vormen kraamkamers voor veel zeedieren maar tevens blijven er veel visnetten aan hangen waar grote hoeveelheden vissen en zoogdieren in verstrikt raken en vervolgens in doodgaan.

Om dit dierenleed tegen te gaan maakt Healthy Seas scheepswrakken schoon en laat de verwijderde visnetten recyclen tot sokken en andere producten.

Onze zeeën liggen bezaaid met verloren visnetten. Deze worden ook wel spooknetten genoemd. Volgens de Verenigde Naties blijft er jaarlijks ongeveer 640.000 ton aan visnetten achter in de oceanen, goed voor een tiende van het afval in zee. De netten blijven vaak eeuwenlang in zee liggen en vele dieren zoals vissen, dolfijnen, schildpadden, krabben en zeevogels raken er in verstrikt en sterven.

Het opduiken van de spooknetten wordt gedaan door goed getrainde vrijwillige duikers. In verschillende havens in Nederland, België en zelfs Kroatië zijn speciale Healthy Seas opslagplaatsen ingericht waar de netten worden verzameld tot het moment waarop ze naar een fabriek in Slovenië worden getransporteerd om te worden gerecycled.

afbeelding van Robert
Robert Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten