afbeelding van Sulaikah
Sulaikah Ondernemer

Happy made by

Kinderen herkenning en erkenning geven van de impact die AIDS op hun leven heeft

Happy made by is ontstaan vanuit het boek Happy made by Zed. Een therapeutisch prentenboek oorspronkelijk geschreven in en voor Uganda. Het boek gaat over de sociaal-emotionele en lichamelijke gevolgen van AIDS, waar op een creatieve manier mee wordt omgegaan. Aangezien AIDS zich helaas niet beperkt tot de landsgrenzen van Uganda willen wij als Suloes (de makers van het boek) het boek verder verspreiden over de wereld.

Met ons boek willen we de kinderen herkenning en erkenning geven van de enorme impact die AIDS op hun leven heeft. Hierbij willen we vooral focussen op de positieve kanten van het kind en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Happy made by staat voor een creatieve omgang met problemen, waardoor men zich beter kan voelen. Ons streven is om ieder kind te kunnen laten zeggen: Happy is made by me! De zelfredzaamheid van de kinderen wordt dan ook gestimuleerd in het boek.

Aanleiding van ons boek is onze stage geweest in Uganda in 2010. Als studentes in de afstudeerfase van Creatieve Therapie Beeldend zijn we 5 maanden naar Uganda geweest. Hier hebben we een onderzoek gedaan naar de verschillen in kindertekeningen van kinderen met en zonder AIDS.

 

Happy made by heeft een uitgeverij in Nederland bereid gevonden om te helpen het boek uit te geven in Nederland en enkele landen in Afrika. Hiervoor heeft Happy made by echter een financiele input nodig om het project daadwerkelijk van de grond te krijgen, zodat het kan bijdragen aan een betere wereld van morgen.

In de toekomst willen we ons project uitvoeren in verschillende landen in en buiten Afrika. Daarbij willen we expliciet de kennis en expertise van locale bewoners inzetten, om onze missie te voltooien. Op deze manier zijn niet alleen de kinderen bij het boek gebaat, maar ook de gehele gemeenschap die hier om heen staat.

afbeelding van Sulaikah
Sulaikah Ondernemer

Een van de initiatiefneemsters van Happy Made By!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 352 projecten