afbeelding van Corrie
Corrie Ondernemer

Haak-In

Hergebruik koppelen aan sociale doelen

Corrie van Huisstede, initiatiefneemster buurtinitiatief HAAK-IN  (geboren te Amsterdam 1961)

 De Haak-In is een atelier en galerie die de buurt een groene impuls geeft! Hier wordt verschillend plastic afval ingezameld en creatief hergebruikt.  

 

afbeelding van Corrie
Corrie Ondernemer

Corrie van Huisstede, initiatiefneemster buurtinitiatief HAAK-IN (geboren te Amsterdam 1961) “Als ik op mijn balkon zit in Amsterdam, kijk ik uit op prachtige bomen. Helaas wordt dit zicht minder mooi door de plastic tasjes die in de bomen hangen en daar lang, heel lang blijven hangen. Altijd vraag ik mij af of er een mogelijkheid is om die tasjes uit de bomen te verwijderen en de natuur te redden van dit afval… Het antwoord is simpel: we moeten voorkomen dat de tasjes daar terecht komen! “ Dit is alweer ruim 10 jaar geleden en als activiteitenbegeleidster ben ik de tasjes creatief gaan hergebruiken. In o.a. buurthuizen, vrouwencentra ben ik cursussen gaan geven en al gauw kwam ik op het idee om als buurtinitiatief de Haak-In op te zetten. De Haak-In is een logisch gevolg van mijn ervaringen; een vorm waarin mijn expertise en passie samenkomt. De Haak-In is een unieke locatie in de Indische buurt te Amsterdam waar op een creatieve manier hergebruik gekoppeld wordt aan sociale doelen. Met elkaar zorgen we voor het schoonhouden en leefbaarder maken van de buurt. In ruim 7 jaar hebben 1350 vrijwilligers bij de Haak-In tasjes – ijslepeltjes – doppen - petflesjes ingeleverd. Buurtbewoners ontmoeten elkaar bij de Haak-In en indien nodig leren ze al doende beter Nederlands spreken en wordt men zich bewust van hergebruik. Iedereen die de Haak-In bezocht heeft zal nooit meer normaal naar een plastic tasje kijken, de boodschap komt over!

Update

Corrie van Huisstede, initiatiefneemster HAAK-IN (geboren te Amsterdam 1961) Door de jaren heen heb ik mezelf verschillende ambachten eigen gemaakt die goed toepasbaar zijn bij het creatief hergebruiken van plastic tassen. Zoals stoelenbiezen, touwslaan, coiling. Het resultaat is geweldig. “Als je de wereld wilt verbeteren, moet je zelf ergens beginnen en anderen daarbij inspireren.”

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 310 projecten