afbeelding van Joost
Joost Ondernemer

GYRE

Gyre ontwikkeld s'werelds 1e smart alternatief gadget voor de plastic tas, om plastic vervuiling in de zee tegen te gaan.

Per jaar verbruiken we 1000 miljard plastic zakken met z'n allen. In 2050 zal er meer plastic in de ocean zijn dan vis. Onze missie is dit tegen te gaan door het ontwikkelen van s'werelds eerste smart alternatief voor de plastic tas. Wij zijn trots te melden dat we een paar weken geleden de jury en de publieksprijs van het Yes! Delft Launchlab hebben gewonnen en hebben zeer veel geinteresseerde partijen die met ons samen willen werken.

Het Gyre project begon 18 maanden geleden in New York uit een commitment om de plastic epidemie in de zee tegen te gaan. Nu public opinion en overheden over de hele wereld zich tegen de plastic tas keren is uit de noodzaak een kans ontstaan om hier iets drastisch aan te veranderen. Er gaat grote behoefte ontstaan aan een haalbaar alternatief. Die bestaan tot nu toe niet Alle bestaande herbruikbare tassen zijn onhandig en niet cool. Daarom vergeten de meeste mensen ze, of kopen ze niet eens. De tijd is rijp voor een nieuwe sustainable manier om dagelijkse spullen van A naar B te brengen: Gyre heeft s'werelds eerste mico smart bag ontwikkeld: Een tas zo groot als een credit card die in 1 enkele beweging is op te vouwen, waardoor je hem alleen hebt als je hem nodig hebt, omdat hij opgevouwen zo klein is dat hij zelfs in je portomonee past. De Gyre bag draagt op 4 manieren bij aan een beter betere toekomst voor onze oceanen: 1. Recycling: De gyre bag is gemaakt van gerecycled materiaal 2. Preventie: Doordat je de Gyre bag altijd bij je hebt, voorkom je plastic consumptie 3. Impact: Deel van de opbrengst gaat naar ocean clean up projects, waardoor je als consument een direct meetbare impact hebt op een schonere zee 4. Als je Gyre bag op of kapot is, gooi je hem niet in een prullenbak, maar in een brievenbus (gratis), en hij wordt direct naar recycling gestuurd, waardoor er geheel geen afval meer ontstaat.

We hebben twee werkende prototypes die uit-ontwikkeld en getest moeten worden en daarnaast staan we op het punt patent aan te vragen op de opvouw technologie van dit zeer schaalbare concept. Tenslotte zoeken we ook nog een stukje werk kapitaal dus in totaal zoeken we tussen de 50-75k. Voor het uit-ontwikkelen praten we op het moment met meerdere partijen waaronder RDM in Rotterdam i.s.m de Port of Rotterdam.

Zoals gezegd hebben we dire focus gebieden: 1. Uit-ontwikkelen & testen prototpyes ism RDM Rotterdam 2. Patent aanvraag ism Arnold Sytsema 3. Werk kapitaal om launching customer veilig te stellen. Vogue USA vertelden ons bij een meeting in NY in Juli dat ze ons concept fantastisch vinden en willen ons voorstellen aan grote merken als Prada, H&M etc. Ons doel is om voor eind 2020 100 miljoen Gyre bags te verkopen en zo 8-12 Miljard plastic zakken te voorkomen. Dit klinkt wellicht naief, maar als je bedenkt dat dagelijkse plastic zakken consumptie in China op bijna 3 miljard wordt geschat, dan zie je wellicht in dat wij niet ambitieus genoeg kunnen zijn.

afbeelding van Joost
Joost Ondernemer

Joost is a lawyer by training, having studied corporate law in Amsterdam and Berkeley law schools. After moving to the US in 2003 he worked in the real estate and entertainment industries. Having gained strong experience in both the business and creative fields, he founded Gyre in 2014. He brings strong diversified experience in management, sales, negotiation and marketing. His passion lies where creativity and business collide, which grew from a desire to build a highly profitable business while having a major positive impact on the planet.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

Reacties (2)

Meepraten? Login

afbeelding van Ingrid
Wanneer kan ik deze tas kopen?
afbeelding van Peter
Hoi Joost, klinkt heel leuk! Ik zou er zeker een van je willen hebben. Mag dat gratis? Vast wel, want ik zie dat je mijn beeld 'de Wereld van Zwerfvuil' gebruikt als promotie voor jullie leuke initiatief. Zou je bij dit beeld nog wel even de credits erbij willen zetten? // © Peter Smith 2012/Stichting Klean // Schoonachtend, Peter Smith Creatief Directeur stichting Klean (Klagen Loont Echt Absoluut Niet) Bedenker van de filosofie achter #zwerfie Nu bezig met Plastic Madonna
PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 556 projecten