afbeelding van Sjoerd
Sjoerd Ondernemer

Groene zoekmachine: ZoekGroen

Hoe zoek jij? Gebruik voortaan zoekmachine ZoekGroen en er worden GRATIS bomen aangeplant en woestijnen vergroend dankzij jouw zoekacties!

In 2017 heb ik een groene zoekmachine opgericht: ZoekGroen. ZoekGroen is een op Google gebaseerde zoekmachine en doneert 95% van zijn verdiensten aan goede groene doelen.

Welke zoekmachine gebruik jij om online te zoeken?

Gebruik voortaan zoekmachine ZoekGroen en er worden GRATIS bomen aangeplant en woestijnen vergroend dankzij jouw zoekacties! :-)

Doelen ZoekGroen

ZoekGroen is een zoekmachine die haar advertentieopbrengsten gebruikt voor de nieuwe aanplant van bomen & het terugdringen van woestijnen door het herstellen van waterkringlopen/natuur.

Werkwijze ZoekGroen

  • ZoekGroen houdt zich uitsluitend bezig met het verwerven van gelden (via advertentieopbrengsten) voor het verwezenlijken van de hierboven genoemde doelen;
  • 95% van de advertentieopbrengsten worden vervolgens gestort als donatie aan Nederlandse non-profitorganisaties die zorg zullen dragen voor de verdere uitvoering en realisatie van deze doelen;
  • 5% van de advertentieopbrengsten worden gebruikt om de kosten van ZoekGroen te dekken.

Uitvoering en realisatie

Voor de uitvoering en realisatie zijn een tweetal Nederlandse non-profitorganisaties geselecteerd: Trees for All en Justdiggit. ZoekGroen zal 1x per kwartaal de donatie over het voorgaande kwartaal overmaken naar Trees for All en Justdiggit (ieder de helft).

ZoekGroen maakt gebruik van zoekmachine Google

De zoekresultaten op ZoekGroen worden aangeleverd door de meest gebruikte zoekmachine ter wereld: Google. Dit is een bewuste keuze. Van alle grote zoekmachines is Google op dit moment het meest duurzaam: Klik hier voor een uitgebreide toelichting op de totstandkoming van de resultaten van dit onderzoek door Rank a Brand.

Doe je ook mee?

Stel ZoekGroen dan nu in als standaard zoekmachine en zoek voortaan via ZoekGroen. Zo haal je meer voldoening uit het zoeken op internet en draag je zonder moeite bij aan het behoud van onze planeet!

Wil je dit initiatief op een andere wijze steunen of wil je mogelijkheden voor samenwerking bespreken? Dan kom ik graag in contact met jou! Alle hulp is van harte welkom om dit initiatief harder te laten groeien (en zo meer bomen aan te planten en woestijnen te vergroenen).

Interessante links:

afbeelding van Sjoerd
Sjoerd Ondernemer

Ik ben van nature ondernemend, oplossingsgericht en heb hart voor de natuur. Dit uit zich onder andere in de groene online zoekmachine die ik heb opgericht en sindsdien beheer: ZoekGroen.nl. Deze zoekmachine draagt bij aan nieuwe bossen en het terugdringen van woestijnen door het herstellen van waterkringlopen/natuur. Ik heb ZoekGroen opgezet omdat ik geen andere groene zoekmachine heb kunnen vinden die bomen plant en verwoestijning tegen gaat in combinatie met Google. Daarin ligt in mijn optiek de toegevoegde waarde. Ik doe het vooral omdat ik vind dat er anders kansen blijven liggen voor extra donaties aan groene goede doelen. Het is dan ook een initiatief vanuit mijn persoonlijke drive. Ik doe dit naast mijn baan en gezin. ZoekGroen is dus een particulier initiatief (non-profit).

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 291 projecten