afbeelding van Francine
Francine Ondernemer

Groen is het nieuwe roze!

Met kennis en een preventief borstonderzoek met thermografie kunnen vrouwen hun borsten gezond houden.

Wij willen vrouwen helpen hun borsten gezond te houden een leven lang. Dit doen we door de juiste kennis mee te geven over wat ze kunnen doen en door middel van onderzoek met thermografie. Dit alles omdat wij geloven dat dit de enige manier is om het cijfer van borstkanker te laten dalen.

Mammografie wordt nu 30 jaar als bevolkingsonderzoek gedaan bij vrouwen boven de 50 jaar. Dit is nooit preventief omdat men alleen zoekt naar een tumor, als die er is, dan is het er al en dat is geen preventie maar detectie. Vrouwen zouden niet moeten wachten tot ze 50 jaar zijn met goed te zorgen voor hun borsten. Mammografie kan niet eerder dan 50 jaar en dit komt door de dichtheid van het borstklierweefsel bij jonge vrouwen, er is weinig te zien op een mammogram bij jonge vrouwen. Vanaf 30 jaar doen wij al borstonderzoeken met thermografie en helpen vrouwen bovendien om een goed begrip te krijgen wat borsten nodig hebben om gezond te blijven. De thermogrammen worden door artsen beoordeelt en geven een goed beeld van hoe het is gesteld met de borsten. Ook geven deze rapporten weer wat er verbeterd kan worden. Deze rapporten worden door ons besproken in een belconsult. Op deze manier weten we zeker dat vrouwen ook echt stappen maken in het gezond houden van hun borsten. We bieden momenteel de thermografie aan in 18 praktijken in heel Nederland en België. (arts praktijken en complementaire praktijken)

Medische Thermografie wordt al sinds 1956 onderzocht, maar pas de laatste 15 jaar heeft het een enorme vlucht genomen in toepassing en bruikbaarheid. Dit komt door de komst van de een hoogwaardige Flir camera, de laptop en de juiste software waarmee beelden en temperaturen zeer nauwkeurig bekeken kunnen worden. Wereldwijd wordt steeds meer gebruik gemaakt van medische thermografie, in ziekenhuizen wordt vastgehouden aan mammografie als gouden standaard, maar meer en meer interesse is er voor de thermische beelden. Een voorbeeld: Een vrouw van 42 jaar kwam voor een preventief onderzoek (al het personeel van haar bedrijf kreeg dit aangeboden). Uit haar rapport bleek een hoog niveau van zorg op de rechterborst. Bij nader onderzoek in het ziekenhuis bleek ze een ernstige borstkanker te hebben. Deze vrouw had niets gemerkt en was nog 8 jaar verwijderd van het bevolkingsonderzoek. De huisarts en oncoloog toonde veel belangstelling voor haar thermogram. De artsen die deze beelden interpreteren zijn ook sinds ong 10 jaar opgeleid en ervaren met het interpreteren van deze thermische beelden. Er is een duidelijk verschil tussen een thermograaf en een arts thermoloog. De thermograaf moet in staat zijn de protocollen te volgen en de beelden aan te leveren met een anamnese, het rapport wat de arts vervolgens terug geeft wordt door de thermograaf besproken met de cliënt zodat die begrijpt wat de arts bedoelt, wat ze kan doen ter verbetering, of waarom ze doorgestuurd wordt naar de huisarts bij een rapport met een hoog niveau van zorg. Het vergt een ander oog voor de thermoloog om de beelden goed te duiden dan een radioloog heeft voor een röntgen beeld. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar medische thermografie, op Pubmed staan over de borstonderzoeken meer dan 1200 artikelen. We werken volgens de richtlijnen van de American academy of thermology (http://aathermology.org/). We volgen zo veel mogelijk congressen wereldwijd en zijn lid van de European association of thermology (http://www.europeanthermology.com/cms32/index.php) en van de Amerikaanse Thermografen vereniging (http://iamtonline.org/)

We hebben op dit moment een infrarood camera op afbetaling en zouden deze graag in eigen bezit krijgen. De overhead kosten zijn enorm en daardoor de kosten voor een consult hoog. We zouden ook graag een tweede camera willen aanschaffen omdat er veel vraag is naar Thermografie. Maar helaas staan de kosten voor een camera en software onze groei wat in de weg. De kosten voor een camera (Flir A615) is ongeveer €16000,-, de software kost rond de €5000,-

Wij zijn een start-up bedrijf wat nu 1 jaar draait. Het aantal praktijken is gegroeid en ook het aantal consulten wat we draaien per maand neemt toe. (tussen de 50 en 90 consulten per maand) We bereiken onze cliënten via social media, via fb campagnes en via de website. Via live presentaties in het land en via webinars. Via grote vrouwen websites zoals Miss Natural voeren we een nieuwe campagne voor de borstkankermaand. Dit heeft het grootste bereik omdat Miss Natural een site heeft van meer dan 40.000 leden. (19.000 op fb) We geven workshops en lezingen door heel Nederland en het hele jaar door. Momenteel hebben we meer dan 1000 consulten gedraaid en hebben we ongeveer 800 cliënten in ons bestand die elk jaar of elke twee jaar terug komen voor controle met thermografie. We hebben 4 vrouwen die op freelance basis werken voor De Groene Zuster. Francine doet marketing, is schrijfster van het handboek borstgezondheid en thermografie; is spreekster en maakt de thermogrammen in de praktijken. Irene doet de boekhouding Corinne doet de accountancy Maaike vertaald de rapporten in het Nederlands. Ons doel is voor het einde van 2016, 20 praktijken te hebben met een totaal van minstens 100 consulten per maand. ons email adres is info@degroenezuster.nl we hebben een centraal telefoonnummer voor het maken van afspraken 06-33525243 mensen kunnen ook een contact verzoek sturen vanaf de site. Naast de borstonderzoeken doen we ook full body onderzoeken, maar dit is maar 20% van wat we doen.

afbeelding van Francine
Francine Ondernemer

Mijn naam is Francine van Broekhoven, 51 jaar en medisch thermograaf. Ik heb mijn opleiding in Amerika gedaan en werk samen met artsen die aan hetzelfde instituut zijn opgeleid als ik. Nadat mijn moeder borstkanker had gekregen en aan de gevolgen is overleden ben ik (terwijl ik een praktijk voor acupunctuur had) op zoek gegaan naar een preventief onderzoek voor vrouwen. Inmiddels vind ik dat vrouwen vooral kennis nodig hebben over wat ze kunnen doen om hun borsten gezond te houden én een preventief onderzoek; en dat is thermografie. De groene Zuster heb ik opgericht en we doen de thermografie nu in 18 praktijken in heel Nederland en België.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 556 projecten