afbeelding van Kees
Kees Ondernemer

GreenHuus

Verplaatsbare ecolodge (tinyhouse), C2C ontworpen en gebouwd van lokale biobased materialen, 100% zelfvoorzienend in energie, water & afval.

GreenHuus is een ecolodge hotel. Zij is ontworpen volgens onze ABC (Autarkisch Biobased en Circuliair) principesde. Ze is 100% gemaakt van hernieuwbare lokale biobased materialen waardoor ze CO2 negatief is. De toegepaste bouwmaterialen worden binnen een straal van 50 km. verkregen. Zo gaan wij zelf vezelhennep op Goeree Overflakkee telen voor o.a. isolatie, plaatmaterialen en andere gebouwdelen.

GreenHuus is daarnaast volledig autarkisch in haar energie, water & afval. Water komt uit de hemel, energie van de zon en haar weinige afval kan hergebruikt worden. Zij kan dus overal staan, zelfs als er geen infrastructuur is. Haar basis ligt in de trias energetica & ecologica. Zo heeft zij een douche waar een complete douchebeurt slechts 1-liter water verbruikt en kost een toiletspoeling nog geen 0,2 liter water. Haar techniek draait op gelijkstroom.

GreenHuus wordt duurzaam en MVO gefaciliteerd en heeft een sterke lokale binding. Haar circulaire businesscase is gebaseerd op de 4-P’s (Planet, People, Prosperity, Participation) en past naadloos binnen de eco2 principes waar ecologie & economie hand in hand gaan. Circulair bouwen & ontwikkelen is gericht op een minimaal en slim (her)gebruik van grondstoffen, producten en goederen zodat deze oneindig en flexibel hergebruikt of gereproduceerd kunnen worden. Deze principes passen wij ook toe in o.a. GreenLoo, Green tiny-houses.

GreenHuus is

  • Cradle to Cradle inspired.
  • Source to Source.
  • gebouwd van biobased (hernieuwbare) materialen.
  • local Hemp based.
  • autarkisch, geen infra nodig dus overal plaatsbaar.
  • verplaatsbaar.
  • lokaal.
  • co2 negatief.
  • circulair.

Het is belangrijk dat wij eerst een GreenHuus versie 1.0 kunnen gaan bouwen. Een eerste locatie waar we ons eerste GreenHuus Village gaan bouwen hebben we al. : De Kabbelaarsbank. Op de grens van water & land gaan we hier zo'n 20 GreenHuusjes bouwen. Een (ingewikkelde) bestemmingsplan procedure doorlopen we op dit moment. Als alles volgens planning verloopt zou dit eind 2016 open kunnen. De bedoeling is dat GreenHuus een netwerkhotel wordt met meerdere locaties op unieke natuurplekken. Voor deze locaties hebben we een businesscase die past binnen de circulaire economie. Dit houdt in dat we we de GreenHuusjes niet gaan verkopen. Wij zien GreenHuus dan ook als grondstoffenbank.

Eigenlijk is er geen reden om in GreenHuus een kleine woning voor 1-2 persoons huishoudens te zien, een z.g. TinyHouse. De kennis van GreenHuus passen we inmiddels al toe in 'gewone' woningen.

Kijk voor een impressie van GreenHuus : 

Of voor de Kabbelaarsbank : 

Meer info : k.vwuyckhuyse@greenhuus.nl & http://www.greenhuus.nl

De achterliggende gedachte van GreenHuus is : een zo mens en milieuvriendelijke manier te bedenken voor 'verblijven'. Dit kan recreatief maar ook gewoon compact wonen zijn. Door de toegepaste materialen is GreenHuus CO2 negatief. Bijzonder omdat 'de bouw' (direct en indirect) verantwoordelijk is voor ca. 25% van alle vervuiling op de wereld. Zij neemt dus meer CO2 in zich op dan dat ze veroorzaakt in haar hele leven. Daarom willen wij haar ook plaatsen op unieke natuur-belevings-plaatsen , dicht bij de Randstad. Haar gast hoeft immers zo niet de hele wereld af te gaan reizen met de bijbehorende vervuiling. Dichtbij = Goed. Er zal altijd een hunkering naar 'Back to the Basics' zijn. Maar wel één zonder in te moeten boeten van een beetje luxe. GreenHuus biedt dat.

Vanaf september 2018 start de bouw van onze eerste serie van 30 GreenHuusjes. Deze bouwen we als recreatieverblijf op de Kabbelaarsbank. Medio april 2019 gaan we de eerste huusjes verhuren. Met dezelfde uitgangspunten starten we later in 2019 de ontwikkeling van een nieuwe locatie en gaan we GreenHuus in de vrije verkoop in de 'duurzame markt' zetten.

Wij zoeken medebouwers aan GreenHuus die tevens mee willen investeren in een betere toekomst van GreenHuus. Enkeln meedenkers & bouwers hebben we inmiddels al om ons heen staan.Ook op het gebied van de bouwtechniek & materialen blijven we zoeken naar betere, lees milieuvriendelijker, oplossingen.

 

afbeelding van Kees
Kees Ondernemer

architect | interieur architect | conceptueel frisdenker & plannenmaker | Volhoudbare Concepten & ontwerp | C2C | Biobased | Hemp | GreenHuus | Goeree Overflakkee | bass

Update

in september 2018 start de bouw van onze eerste GreenHuus locatie op de Kabbelaarsbank. Volgend jaar gaan we meer locaties ontwikkelen volgens onze zelfde ABC principes

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 291 projecten