afbeelding van Paul
Paul Ondernemer

GREEN WINDOW by 5D Solutions

Green Window plantpanelen zijn lichtgewicht panelen,die hekwerken ,wanden ,gevels en daken kunnen omvormen tot fijn/ultrafijnstof filters.

Direct groen en meetbaat effectief.

Kort gezegd, zijn wij op zoek gegaan naar een manier om de opbouw van fijnstof en CO2 in steden weg te vangen en tevens bewustzijn te creëren voor het belang van een groene leefomgeving .

Zowel in de productie als in het onderhoud kunnen GREEN WINDOW plantpanelen nieuwe werkgelegenheid bieden in elk land waar daar behoefte aan is! Op deze mannier kan iedereen letterlijk werken aan een schoner milieu.

Van Eindhoven tot Afghanistan, steeds volgens hetzelfde modulaire productie proces en eenvoudig lokaal te verkrijgen materialen. De plantpanelen kunnen zichzelf irrigeren door een "smart" irrigatie- systeem en waarschuwt de gebruiker bij calamiteiten. Deze combinatie maakt GREEN WINDOW tot een efficiënt, multifunctioneel en circulair product waar iedereen van profiteert.

Oplossingen vinden door een ander perspectief .

We zijn een modulair plantpaneel gaan ontwerpen, wat makkelijk te plaatsen is en lage productie en onderhoudskosten heeft. Dit als inzet tegen fijn/ultra fijnstof, CO2 Reductie, opwarming van de stad, geluidsdemping, bescherming van gevels , verhogen van biodiversiteit en het tot het in een handomdraai "vergroenen" van 'concrete deserts ' . Het pre-fab paneel heeft een handzaam formaat (130 cm x 40 cm) en een ingebouwd irrigatie systeem . De panelen kunnen oneindig hergebruikt worden waarbij de planten makkelijk kunnen worden omgewisseld. Het modulaire systeem kan eenvoudig opgehangen worden aan ( prefab renovatie) woningen, gebouwen, hekken, gevels, balkons, schuttingen etc. De panelen zijn direct na productie verticaal te hangen en tevens onder elke hoek neer te leggen als groendak paneel .

In elk paneel bevind zich een ingebouwde waterbuffer die onder extreme omstandigheden ( zoals een defecte pomp of onderbroken watersysteem) de planten in leven houd . Zowel de pomp als de sensoren communiceren met elkaar ivm de vochtigheid, zon-intensiteit, behoefte aan plantvoeding en de pH waarde van het groeimedium. Via een "smart grid" is het systeem te monitoren/ besturen via WiFi ,RF etc. en houd het een data log bestand met regelmatige updates bij. Er is tot op heden is er nog geen planten paneel op de markt met de vele  toepassingsmogelijkheden van "GREEN WINDOW" en een lage kostprijs .Na een innovatie periode van ongeveer 12mnd. ,moet het systeem nu op grotere schaal en onder alle klimaatomstandigheden getest worden. GREEN WINDOW onderscheid zich door haar eenvoud en multifunctionele inzetbaarheid. NU is er een oplossing waar wereldwijd alleen nog problemen bestonden.

Wij zijn op zoek naar kenniswerkers die het product een warm hart toe dragen en in de komende maanden de pilots mee gaan monitoren . Ook zijn we op zoek naar een ( innovatie ) subsidie om een prototype te kunnen produceren , ophangen op locatie en vervolgens de panelen uitgebreid te gaan testen op de voorgenoemde functies. Een ingenieursbureau dat bereid is de ( fijnstof ) metingen in Eindhoven uit te voeren . Architecten , Urban Designers , woonbedrijven , bouwbedrijven en overheden die bereid zijn de panelen deel te laten uitmaken van hun huidige projecten .IT-ers die ons kunnen ondersteunen bij het publiceren van de data en vervolgens het de markt zetten van het multifunctionele groen bij stadsplanners en architecten.

Voor de 1e 500 panelen per maand kunnen we gebruik maken van onze Zeecontainers @Plugin City op Strijp-S ( 24m2 ) Mocht er al snel de vraag zijn om te gaan upscalen, dan zal de productie verplaatst moeten worden naar een duurzame productie locatie ( zo'n 1000m2 ) Uiteindelijk willen we aan het einde van de 2e kwartaal 2017 de lopende pilots gaan afronden. Met een goed door ontwikkeld product en zelfregulerend irrigatie-systeem zal het systeem wereldwijd openbare ruimten van fijn/ultra fijnstof ontdoen! GREEN WINDOW for greener and healtier cities

afbeelding van Paul
Paul Ondernemer

Door het verticaal plaatsen van "GREEN WINDOW Plant Panelen" komen de eigenschappen van planten in een stedelijke omgeving pas goed tot zijn recht. Als inzet tegen fijn/ultra fijnstof, CO2 Reductie, opwarming van de stad, geluidsdemping, bescherming en tevens isolatie van gevels , verhogen van biodiversiteit , tot het in een handomdraai vergroenen van 'concrete deserts ' . Het pre-fab paneel heeft een handzaam modulair formaat (130 cm x 40cm) en kan hierdoor voor korte of langere perioden, eenvoudig opgehangen worden voor de prijs van steenstrips aan gerenoveerde woningen, gebouwen, bouwhekken, gevels, balkons, schuttingen etc. De panelen worden geïrrigeerd dmv wireless sensoren zodat de planten optimaal kunnen groeien in elk klimaat. Het systeem is uitgevoerd met "smart"sensoren, waarbij de gebruiker wereldwijd online het systeem kan monitoren en evt. bij sturen via WiFi of RF .Tevens houd het een data log bestand bij en doet software regelmatig een exacte (gps) fout-analyse. De prijs van een compleet systeem kan zelfs concurreren met steenstrips ! Heeft U een vraag over de verdere toepassingen van GREEN WINDOW panelen ? Dan willen wij die graag voor U beantwoorden . Bel Paul :Tel 06-49291771

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 299 projecten