afbeelding van Jeppe
Jeppe Ondernemer

Green Tickets

Green Tickets wil de impact van de reisindustrie drastisch verlagen en tegelijkertijd de reiservaring waardevoller maken!

Niet minder reizen, maar anders reizen

De missie van Green Tickets is het verminderen van de klimaatimpact van reizen en tegelijkertijd het vergroten van de reiservaring. Green Tickets is de eerste Europese routeplanner waarmee je makkelijk én eerlijk alle beschikbare vervoersmiddelen kunt vergelijken: (deur tot deur) reistijd, kosten en CO2 emissies.

Ook willen we mensen bewuster maken van het verschil dat je als consument kunt maken door duurzamer te kiezen. Door het vinden, vergelijken en boeken van duurzamere reisopties zo makkelijk mogelijk te maken stellen we mensen in staat te reizen op een manier die past bij hun persoonlijke wensen én verenigbaar is met de wereldwijde klimaatdoelstellingen.

Om onze klimaatimpact te verminderen zullen we minder moeten gaan vliegen. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat we ook minder moeten gaan reizen, wel dat we anders moeten reizen: per bus of trein bijvoorbeeld.

Naast een gebruiksvriendelijke routeplanner wordt Green Tickets ook een platform voor het ontdekken en delen van duurzame reisideeën.

Een complete en eerlijke vergelijking

Een overzicht krijgen van alle manieren om binnen Europa van A naar B te komen is vrijwel onmogelijk: er zijn veel verschillende websites voor nodig, die niet allemaal even gebruiksvriendelijk zijn. Als je dan ook nog wilt weten welke manier van reizen de minste CO2 uitstoot heeft wordt het helemaal lastig. Green Tickets wil hiervoor de oplossing bieden door:

  1. Een overzicht te geven van reisopties binnen Europa, inclusief actuele prijzen.
  2. Per optie de totale deur-tot-deur reistijd (dus inclusief wachttijden op bijv. een vliegveld) en klimaatimpact weer te geven.
  3. Alternatieven en inspiratie te tonen voor duurzame reisbestemmingen.

Onze uitdagingen

Omdat er in Europa zeer veel verschillende vervoerders zijn (alleen al in Nederland zijn naast de NS bijvoorbeeld ook Arriva, Breng, Veolia, StenaLine en Flixbus actief) kost het veel tijd deze in kaart te brengen en aan te sluiten op ons systeem. Omdat ons verdienmodel bestaat uit een kleine commissie op verkochtte tickets, waarbij de ticketprijs hetzelfde is als bij de vervoerder zelf, moeten we veel tickets verkopen om onze kosten te dekken. Voor de korte termijn zijn we daarom op zoek naar investeerders om deze periode te overbruggen.

Ook blijven we op zoek naar de beste manier om de verschillende reisopties weer te geven. Hierbij moet het zo makkelijk mogelijk zijn om de voor- en nadelen van alle opties af te wegen. Vooral het visualiseren van CO2 impact is hierbij een uitdaging.

 

afbeelding van Jeppe
Jeppe Ondernemer

Founder Green Tickets, Co-founder Sail to the COP, campaigner bij de Jonge Klimaatbeweging. We kunnen samen onze toekomst vorm geven, dus laten we ervoor zorgen dat het een eerlijke en duurzame toekomst wordt!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 299 projecten