afbeelding van Gemma
Gemma Ondernemer

Green Interactive Patterns

Verkrijg een plek op het interactieve weefsel en adopteer daarmee een boom of plant bij een gemeenschap in het regenwoud van de Amazone.

Het preserveren van de natuur en cultuur uit de Amazone te midden van economische druk en nieuwe ideologische waarden, met als doel de lokale bevolking zijn omgeving te laten herwaarderen en deze te verbinden met de rest van de wereld middels interactieve patronen.

Het waren bijna drie jaren, dat we ons zelf hebben laten onder dompelen in de cultuur en begeven hebben op de kronkelende wegen van de jungle. Naast de magische schoonheden en gevaren die een woud zo groot als de Amazone met zich mee brengen, zijn de invloeden van andere culturen niet meer te negeren. Ook hier bepaald corruptie en snelle kansen de dagelijkse gang van zaken. Mede geholpen door belangen van buiten af, zijn de inheemse en de mestizo volkeren niet in staat zich te wapenen tegen het geweld dat hun cultuur en natuur bedreigt. De Amazone wordt platgebrand door grote concerns die er landbouwgrond van maken. Als particulier kun je praktisch geen eigendomsrechten verkrijgen. Als ondernemer wel, maar dan moet wel aan de economische gestelde criteria voldoen. Met dit artistiek project geeft een handreiking naar een vreedzame bescherming van de natuur, door het vergroten van de lokale belangen ten aanzien van behoud. Green Interactive Patterns, komt op voor belangen van de komende generaties. Zij doet een beroep op de rechten van Moeder Aarde en draagt zorg dat zij een spreekbuis en de middelen krijgt zich kenbaar te maken.

Enthousiaste deelnemers en samenwerkingsverbanden waaronder; particulieren, bedrijven, instellingen, organisaties, zelfstandigen die een bijdrage willen doen en daarmee een onderdeel kunnen worden van het interactieve on- en offline weefsel. Hiermee wordt ruimte gemaakt voor natuurbescherming & bewustwording. Patronen zijn een universeel metafoor voor verbondenheid en hebben de potentie culturele informatie van een groep te communiceren; dit aspect naast haar decoratieve waarde zet Green Interactive Patterns in. Met het prijzen geld zal de hedendaagse uitstraling verder ontwikkelt worden door een grond compositie van dynamische patronen, waarop en bij de deelnemers kun plek kunnen verkrijgen. Een reis naar Amazone zal het gebied registeren en een beeldverslag te maken. Hier worden de lokale organisatiestructuren verkend en vertaald naar een kunstproject om zo natuurbehoud te bewerkstelligen. Helaas, maar waar is het genoodzaakt is om verder onderzoek te doen naar corruptie en lokale machtsstructuren en de huidige en veranderlijke Peruaanse wetgeving. Dit om de belangen van de organisatie te kunnen realiseren. Tegelijkertijde zal de website en haar interactiviteit ontwikkelt worden en online gaan. Hiervoor is er tijd en geld nodig.

De interactieve patronen bieden de mogelijkheid voor deelnemers te participeren en ook hun zichtbaarheid te vergroten. Dit wordt bewerkstelligd middels een speelse mediacampagne, een mengeling van participatie branding, community art en met een groot hart voor de volgende generaties

afbeelding van Gemma
Gemma Ondernemer

Mijn naam is Gemma Zuidervaart 34 jaar, kunstenares en docent beeldende kunsten. De jungle echoot in de stedelijke omgeving, het leven doordrenkt met patronen. Deze visie is mijn inspiratie om hedendaagse patronen te maken.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 595 projecten