afbeelding van Jacques
Jacques Ondernemer

Green Churches

Het doel van Green Churches is om leegstaande kerken te gebruiken voor city farming. De energie komt van zon en wind (o.a. dak en toren).

Verbouwen van gezond voedsel in leegstaande gebouwen in de stad -zoals kerken- voor lokale consumptie op een duurzame manier. City Farming zorgt voor een voorspelbare productie gedurende het hele jaar met een minimum aan uitval. Zonder bestrijdingsmiddelen. De uitdaging is om verschillende productie processen optimaal op elkaar af te stemmen. Zuinige LED lampen worden gebruikt om de opbrengst van groenten en kruiden zo groot mogelijk te maken; de afval warmte kan worden gebruikt voor de teelt van micro-algen en vis. (omega 3 vetzuren in vis is afkomstig van specifieke algen).

Idealiter wordt voedsel verbouwd waar het ook geconsumeerd wordt. City Farming beoogt daar een bijdrage aan te leveren door het hele jaar voorspelbaar te produceren zonder bestrijdingsmiddelen op een duurzame manier.

City Farming is nieuw. De technologie is beschikbaar maar nog relatief duur. Nog uitdagender is om gesloten systemen te ontwerpen, waarbij 'afval' uit proces x wordt gebruikt als grondstof voor proces x+1. Nodig zijn investeringen om te starten met city farming productie én om onderzoek te doen naar het optimaliseren van gesloten systemen.

Lokaal initiatief om een leegstaand kerkgebouw in te richten als voorbeeld city farming voedsel productie eenheid. De technologie is beschikbaar maar om city farming rendabel te maken moet uitgezocht worden met welke producten gestart moet worden. De investeringen zijn hoog en daarom zijn sponsoren nodig in de opstart-fase. Gemeente en provincie zijn waarschijnlijk geïnteresseerd om te participeren, enerzijds om het belang van een duurzame samenleving te onderstrepen en anderzijds om interessante gebouwen -zoals kerken- te behouden.

afbeelding van Jacques
Jacques Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten