afbeelding van Laura
Laura Ondernemer

goodmapp

Een internationale kaart met gecrowdsourcde eerlijke, milieuvriendelijke en duurzame producten van sociale ondernemers.

Met goodmapp willen we sociale ondernemers toegankelijker, zichtbaarder en makkelijker vindbaar maken voor consumenten. Dit doen we door middel van een app, die bestaat uit een kaart waarin je zowel kan zoeken op product als waarin je ook zelf producten en winkels kunt toevoegen waarvan jij denkt dat deze op de kaart thuis horen. Deze producten en winkels kunnen vervolgens door anderen 'gerate en gereviewed' worden. Naast de app komt er ook een online shopping platform, waarin je op zoek item eerlijke en duurzame producten te zien krijgt en deze online kunt bestellen. Op deze manier willen we het kopen van eerlijke en duurzame producten zo eenvoudig mogelijk maken. Met goodmapp hopen we juist ook de minder bewuste consument aan te moedigen en enthousiast te krijgen om eerlijk en duurzaam te consumeren.

Het idee voor goodmapp begon met het zien van de foto 'the final embrace' die gemaakt was na het instorten van een grote textiel fabriek in Bangladesh. Naar aanleiding van deze foto ben ik mij bewust geraakt van termen als 'fast fashion' en de betekenis en gevolgen hiervan. Niet alleen werd ik mij bewust van misstanden in de fashion industrie, maar ook in andere industrieën. Zelf op zoek naar winkels waar ik eerlijk en duurzaam gemaakte producten kon kopen, kwam ik erachter hoe ik dat zelf het makkelijkst zou vinden: zoeken op product en dat ik dan te zien zou krijgen waar in mijn omgeving ik dit product dat eerlijk en duurzaam gemaakt is zou kunnen kopen. Het leek ons bovendien interessant om, in plaats van opnieuw een label of certificaat in het leven te roepen, nu de consument zelf mede te laten bepalen wat hij of zij denkt dat eerlijk en duurzaam is.

Om het idee van goodmapp te laten slagen, hebben we vooral users op het platform nodig, mensen die het willen gaan gebruiken. Om meer users te krijgen, zoeken we voornamelijk naar promotie middelen.

Het prototype is live via www.goodmapp.io 

afbeelding van Laura
Laura Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten