afbeelding van Jonne
Jonne Ondernemer

Go Frank

We helpen consumenten bij het verduurzamen van hun kledingkast

De kledingindustrie staat bekend om zijn slechte arbeidsomstandigheden en negatieve effecten op het milieu. Net gek dus dat veel consumenten op zoek zijn naar manieren om hun kledingkast te verduurzamen. Maar hoe pak je dat aan?

Go Frank is als een coach en reisleider in de duurzame modeindustrie, met een simpele missie: zoveel mogelijk mensen op weg helpen naar een duurzame en eerlijke kledingkast, weg van fast fashion. Oprichtsters Jonne Bosselaar en Andrea Vendrik zagen veel mensen in hun omgeving die openstonden voor nieuwe keuzes, maar werden tegengehouden door een versnipperd aanbod en eigen vooroordelen. Go Frank wil de drempel zo laag mogelijk maken. Via een website, nieuwsbrief en social media nemen ze mensen bij de hand door ze voor te stellen aan mooie merken, tips te geven, informatie verschaffen en bovenal te inspireren en motiveren. 

Neem een kijkje op onze website of een van onze social media kanalen. Tips of opmerkingen? We horen het graag!

afbeelding van Jonne
Jonne Ondernemer

“We zijn in Bangalore, India. Ik ben bij Deeba thuis. Deeba is een vrouw van 32 jaar en moeder van twee kinderen. Het is een vrouw met een lief gezicht en sprekende ogen. Ik ben bij haar thuis om te praten over haar werk in de kledingindustrie. En terwijl ze me vertelt over de lange uren die ze moet maken, het harde werk en het weinige geld dat ze daarmee verdient, zie ik de vermoeidheid en zorgen in haar ogen.” Sinds een aantal jaar nu hou ik me bezig met arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Voor een eigen onderzoek ben ik afgereisd naar India om daar met arbeiders te praten, maar ook met vakbonden, ngo's en de overheid. De verhalen die ik daar hoorde hebben me diep geraakt en niet meer losgelaten. Ik heb gewerkt voor de Schone Kleren Campagne en probeer nu met mijn werk voor Go Frank bij te dragen aan een betere kledingindustrie. Eentje waarin mensen met respect worden behandeld en een eerlijk loon ontvangen. Maar ook eentje die de wereld niet vervuild achterlaat. Go Frank heb ik samen opgericht met Andrea Vendrik. Andrea is grafisch vormgever en zeer getalenteerd om moeilijke informatie helder over te brengen. Ook zij was bezig met het verduurzamen van haar kledingkast en in ons gezamelijke doel hebben we elkaar gevonden.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten