afbeelding van Rogier
Rogier Ondernemer

Glorious Bastards

Ongewenste groente en fruit combineren met 50+ers en 25-ers zonder werk om prachtige sauzen, soepen en ander gezonde voeding te maken.

De wereld laten inzien dat het om iets anders draait dan perfectie. Echt, Puur en Menselijk is waar het bij Glorious Bastards om gaat. Onze dromen: Personeel: Glorious Bastards geeft kansen aan iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij staan open voor allerlei onbewezen en bewezen professionals. Het is de meegenomen werkethiek, passie en plezier die het bedrijf maken tot wat het voor ogen heeft. Wij stimuleren iedereen, elke dag, om altijd te blijven leren én om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Groente en Fruit: Het is onze ambitie om de “go-to-guy” van ongewenste groente en fruit voor telers te worden. Een zakenpartner zijn die hen helpt met overtollig of anderszins ongewenste producten. Producten: Wij werken elke dag aan producten van uitmuntende kwaliteit. Eerlijke en echte smaken, zoals de producten zelf smaken. Door de kracht en smaak van de natuur te gebruiken, door de juiste goede en gezonde ingrediënten te combineren krijgen wij heerlijke en echte producten.

Stichting Glorious Bastards is ontsprongen aan een idee dat ik had voor een CityChallenge van de Gemeente Den Haag, om het sociale probleem van werkloze 50+ers op te lossen. De primaire doelstellingen van ons als Stichting Glorious Bastards zijn het terugdringen van werkloosheid en het tegengaan van voedselverspilling. Dit doen we door prachtige producten te maken van het aanbod ongewenst groenten en fruit. Wij gaan deze "doorgedraaide" en ongewenste groenten en fruit uit het Westland naar Den Haag toe halen en het hier in leegstaande panden laten vermaken (om ook gelijk het sociale probleem van leegstand aan te pakken) Dit doen niet alleen onze 50+ers maar wij staan ook open voor andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen gaan wij de meest prachtige soepen, sauzen en vele andere heerlijkheden maken om die vervolgens naar de verschillende afname kanalen te distribueren. Een van onze dromen is dat wij ook produceren voor mensen met een zeer laag inkomen, om zo gezonde en gevarieerde voeding voor iedereen in onze samenleving bereikbaar te maken.

Genoeg ;-) Een locatie, waar wij kunnen produceren, telers en andere toeleveranciers, die geloven in ons concept en mee willen werken aan een betere toekomst. O ja, een busje om producten van A naar B te krijgen en weer naar C t/m Z te vervoeren. En Fans, veel fans. Fans die onze producten kopen en ervan genieten omdat ze heerlijk smaken, goed voor je zijn maar ook omdat ze weten dat door dit te eten je onderdeel bent van een sociale beweging. Aangezien wij geen winstoogmerk hebben is alle hulp, klein of groot, meer dan welkom. We willen snel op eigen voeten staan en geen subsidies nodig meer hebben maar de eerste hulp is zeker welkom.

Wij hebben al veel plannen en recepten op de plank liggen maar weten ook dat we eerst onze basis op orde moeten hebben en het fundament moeten leggen voor onze toekomst. Wij gaan eerst een prachtige tomaten soep maken, gebruikmakend van zo min mogelijk maar super smaakvolle ingredienten om een prachtige soep te maken. Wij Hollanders zijn een erg wij-houden-van-soep land dus EN het wordt winter dus de animo voor soep is er. Daar komt bij dat het nr1 product uit het Westland tomaten zijn, voldoende aanwas daar dus. De keuze voor een tomaten soep is daardoor snel gemaakt. We gaan eerst kleinschalig verkopen aan onder meer de Gemeente Den Haag, een foodbox partij en nog enkele andere partijen. Met deze opbrengsten kunnen wij de volgende stappen gaan maken om op te gaan schalen naar meer producten, andere verpakkings-, en conserveringsmethoden. Want ondanks dat we nu nog niet groot zijn, denken we wel groots. Wij beginnen als een Stichting met daarbij wel een BV omdat wij ook voor sociale investeerders interessant willen zijn. Hulp is goed, op je eigen benen staan, ook als stichting, is beter. En ondanks dat we beginnen in onze eigen voortuin, de Haagse omgeving, denken we groot en weten dat er genoeg speelruimte is in Nederland, de Benelux, Europa en wie weet waar nog meer....

afbeelding van Rogier
Rogier Ondernemer

Ik ben Rogier Dop, 40 jaar, getrouwd met Marjolein en heb 2 heerlijke boeven van zoons. Ik ben Glorious Bastards begonnen uit een liefde voor mensen, (h)eerlijk eten en een afkeer van verspilling. Ik hou erg van lekker en (h)eerlijk eten, samen met gezin en vrienden zijn, sporten en lezen ( die laatste twee als ik er de tijd voor maak ;-) )

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten