afbeelding van Robbert
Robbert Ondernemer

GezondheidsVerzekering

Nieuwe coöperatieve zorgverzekering met keuzevrijheid, transparantie in gezondheidsdiensten en hun geldstromen en delen van ervaringen.

De andere zorgverzekering: de GezondheidsVerzekering.

Door te rekenen, te overleggen, te luisteren, te ontdekken en te kiezen voor het menselijk aspect, zijn wij gekomen tot de uiteindelijke versie van de zorgverzekering. Naast 'toezichthouders-proof' biedt het een duurzame, financiële en inhoudelijke oplossing voor een gespannen zorgsysteem. Vertrekkend vanuit vertrouwen worden daarmee keuzevrijheid, solidariteit en transparantie op een coöperatieve wijze geborgd.

De GezondheidsVerzekering biedt:

  • Het wettelijk eigen risico als onderdeel van de opzet;
  • Financiële zekerheid om eigen keuzes te maken;
  • 'Winst’ zowel voor de verzekerde zelf als voor het grotere geheel.
  • De opzet biedt ook de mogelijkheid om de hele verzekering binnen 7 jaar geheel eigendom te laten zijn van de leden, de verzekerden.

In de basis is dit initiatief ontstaan vanuit de behoefte om met een brede groep mensen, vanuit vertrouwen:

  • -ervaringen met elkaar te delen;
  • kennis van en over gezondheid uit te wisselen;
  • vraag en aanbod transparant bij elkaar te brengen.

Waardoor mensen de eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen en zelfstandig keuzes kunnen maken voor gezondheidsdiensten en life-style. Om aan die behoefte vorm te geven is het GezondheidsCoöperatief Nederland opgericht. Het motto van deze coöperatie is ‘Samen zijn wij de verandering’.

Wij ontdekten dat de huidige zorgverzekeringen niet aansluiten op ons gedachtengoed. Vanuit onze houding 'The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new' (Dan Millman) hebben wij het initiatief genomen tot het realiseren van de GezondheidsVerzekering. Met deze nieuwe zorgverzekering geen ‘lood om oud ijzer’ oplossing te bieden maar de vrijheid volledig te benutten die de wet- en regelgeving geeft om een product te realiseren die duurzaam is. Voor nu en ‘voor de wereld van morgen én overmorgen’. 

afbeelding van Robbert
Robbert Ondernemer

'Wij', de initiatiefnemers zijn Purusha Geelen-van de Graaf en Robbert Geelen. Naast 24 jaar levenspartners, zijn wij ook partners die naadloos aansluiten op het gebied van kunst, design, poëzie, ontwerpen met ons bedrijf Peace in Design S.C.A. Wij hebben ervaring op het gebied van het begeleiden van transformatieprocessen bij een multinational, scholen en andere initiatieven. Door een persoonlijke ervaring zijn wij, gebruik makend van de aanwezige en verkregen inzichten, begonnen aan dit avontuur. Een ‘once in your lifetime experience’. Het 'kloppend hart', de bundeling van energie, is de Coöperatieve InitiatiefOrganisatie Liefde voor Leven die wij hebben opgericht. Van daar uit wordt er 'geïnnoveerd' / 'out of the box' gedacht / geïnspireerd, tezamen met een groep mensen die meedenkt en meebouwt. Hoe anderen ons zien? 'Inspirerend', 'integer', 'stoer', 'doorzetters', 'kleurrijk', 'wereldburgers'. Hoe wij ons zelf zien? ‘Gewoon’ mensen die met hun passie, kunde, inzicht én door ons te verbinden met andere mensen, de wereld een stukje mooier, menselijker en eerlijker maken. Samen zijn wij de verandering!

Update

28/9 Gisteravond een mooie bijeenkomst in Zaandam. Veel enthousiasme, betrokkenheid en de wil om zaken anders te doen. Het gaat daarbij vooral om VERTROUWEN. Een mooi voorbeeld hoe dat in de praktijk werkt is de Tegenlicht uitzending van een paar weken geleden over de Broodfondsen: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/ons-dagelijks-brood.html

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten