afbeelding van Corjan
Corjan Ondernemer

FUMI Ingredients

Wij maken een alternatief voor ei-eiwit op basis van micro-algen, gist en andere micro-organismen

Ei-eiwit is het meest gebruikte dierlijke eiwit in voedingsproducten. Het wordt momenteel gebruikt in meringues, McMuffins, vleesvervangers, surimi, marshmallows, bakkerijproducten en een uitgebreide lijst van andere voedingsproducten. Ei-eiwitten zijn unieke en belangrijke ingrediënten, omdat ze zeer stabiele schuimen kunnen vormen, sterke gels en emulsies kunnen maken. Helaas zijn er veel nadelen verbonden aan de productie van eieren, zoals een zeer grote ecologische voetafdruk (1 kg ei-eiwit vertegenwoordigt 40 kg CO2-equivalenten), 93% van de legkippen worden gekooid en er zijn ernstige zorgen met betrekking tot het gebruik van antibiotica en pesticiden voor de kippenhouderij.

Wij willen dit grote probleem tackelen. FUMI Ingredients gelooft dat micro-organismen een onaangebroken bron voor hoogwaardige ingrediënten kunnen zijn. Wij hebben een proces ontwikkeld voor de productie van diervrije voedselingrediënten, met name ei-eiwitten, uit micro-organismen. Ons proces is robuust, schaalbaar en kosteneffectief in vergelijking met tot regulier ei-eiwit. Wij gaan dit ingredient B2B aanbieden en richten ons initieel vooral op producenten van vleesvervangers en de bakkerij industrie. 

afbeelding van Corjan
Corjan Ondernemer

Ik heb een achtergrond in Biotechnologie, valorisatie van reststromen en alternatieve eiwitten. meer info: https://www.linkedin.com/in/corjan-van-den-berg-5456844/

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website
PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 299 projecten