afbeelding van Bas
Bas Ondernemer

Friend Event - lokaal samen

Vind altijd iemand in jouw omgeving om vandaag samen iets leuks te doen! Spreek makkelijker af en ontmoet nieuwe mensen in jouw buurt.

Wat is het?

Friend Event is een sociale app om mensen op een laagdrempelige manier elkaar te laten ontmoeten. Zie  altijd direct wie uit jouw buurt wil afspreken op basis van gedeelde groepen. Teveel mensen zitten ongewenst alleen thuis, we kunnen technologie op een goede manier inzetten om hier een einde aan te maken!

Hoe werkt de app?

Na het downloaden en aanmelden in de app zie je direct wie van je contactpersonen (contactlijst/facebook/jouw groepen/etc) bij jou in de buurt zijn en zin hebben om te ontmoeten. Zelf kun je dit op dezelfde plek met 1 druk delen.

Er worden automatisch hyperlokale (kleine) groepen aangemaakt op basis van interesses (bvb Bridgeclub Schildersbuurt, Museumgangers Utrecht, etc.), waarvan je lid kan worden. Hiermee kun je direct met alle mensen binnen die groep delen als je zin hebt om iets te doen (bijvoorbeeld dat potje bridgen). Je weet dat dit mensen zijn die ook van die activiteit houden, mensen zijn die dichtbij wonen, deel uitmaken van een kleine groep en je hoeft niet rechtsstreeks iemand te vragen. Dit alles moet de drempel veel lager maken om te delen dat je wel wilt afspreken (in plaats van bijvoorbeeld in openbare facebook groep iets posten).

Hoe maken we impact?

Door de creatie van hyperlokale groepen op basis van jouw interesse en de spontaniteit van afspreken kun je op een gemakkelijke en veilige manier in contact komen met gelijkgestemde mensen in jouw omgeving -  op het moment dat jij daar behoefte aan hebt. Dit helpt ook bij het vinden van mensen die wel wat willen doen maar geen langdurige commitment kunnen/willen geven (veel maatjes-vrijwilligersprojecten vragen vooraf langdurige commitment, waardoor aantal vrijwilligers laag blijft). Door het faciliteren van spontane ontmoetingen planten we zaadjes voor het begin van echte vriendschappen en het uitbannen van isolement en eenzaamheid.

afbeelding van Bas
Bas Ondernemer

Hallo! Ik ben Bas en onlangs gestart als ondernemer. Ik ben geïnteresseerd in mensen en technologie en de interactie tussen beide. Ik wil graag technologie inzetten om mensen te helpen bij hetgeen ze het het meest gelukkig van worden: samen zijn met anderen die ze graag mogen!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Bas
Mocht iemand feedback hebben, vragen of aanvullende ideeën: dit is zeer welkom!
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 289 projecten