afbeelding van Edward
Edward Ondernemer

Fresh-R

Wie nooit meer z'n raam open doet bespaart waanzinnig veel energie. Fresh-R maakt het mogelijk met 'smart indoor air care'.

Fresh-R wil klimaatneutraal wonen comfortabel maken door de binnenluchtkwaliteit van goed geïsoleerde woningen te meten en gezond en te houden dankzij gevelventilatie met warmteterugwinning.

Bij goed geïsoleerde woningen en bij mensen die energie willen besparen door hun ramen dicht te houden, wordt de binnenlucht muf. Dat wil natuurlijk niemand. Gelukkig is er Fresh-R®. Die controleert voortdurend op muffigheid door CO2 en luchtvochtigheid te meten, ventileert wanneer dat nodig is, en geeft de warmte van de uitgaande muffe lucht terug aan de binnenkomende frisse lucht. Zo gaat praktisch geen warmte verloren kan tot 100% van de energie bespaard worden die nodig is om een huis te verwarmen.

Dat bespaart niet alleen veel energie. Het bespaart ook veel ruimte, omdat alle radiatoren het huis uit kunnen, of – in het geval van nieuwbouw – het huis niet in hoeven. De ruimte die je nodig hebt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat voor circa 100 m2 woonoppervlak – ideaal dus voor tiny houses – past achter het behang.

Deze ‘nul op de meter’ bewering wordt ondersteund door Fresh-r®'s Passivehouse certificering. Bovendien zijn de prestaties van de gevelventilator met warmteterugwinning na te gaan dankzij wifi-verbondenheid. Dit laatste maakt natuurlijk veel meer mogelijk. Zoals van afstand software updaten, en predictief onderhoud.

Het unieke aan de ‘gevelventilator met 90% warmteterugwinning met CO2 en H2O-detectie’ zoals de Fresh-R op Wikipedia wordt omschreven bij de lemma van uitvinder en architect Jon Kristinsson, is de Fiwihex. Dat staat voor fine wire heat exchanger. Hier wordt de warmte van de uitgaande muffe lucht met zeer fijn koperdraad doorgegeven aan de inkomende frisse lucht. Zodoende wordt de warmte binnen gehouden terwijl de lucht ververst wordt.

Meteen bestellen? Of meer informatie? Kijk op www.fresh-r.eu.

Het is onze ambitie om mensen die energie willen besparen van frisse en gezonde lucht te blijven voorzien.

Het liefst volgens de principes van de Circulaire Economie. Waar we geen producten verkopen, maar het resultaat: frisse lucht.

Ons product is modulair opgebouwd. En alles wordt gemeten. Dit maakt het mogelijk om per kubieke meter frisse lucht betaald te worden, of voor de bespaarde Joules energie. Ook predictief onderhoud is mogelijk hierdoor. Als ongewone waarden worden geconstateerd is te zien welke soort onderhoud noodzakelijk is.

Om dit mogelijk te maken zoeken we samenwerking met partijen die hier ook in geloven. Met de overtuiging: waar een wil is is een weg.

Aannames over de voordelen van Fresh-R voor verschillende doelgroepen zijn we aan het verifiëren, zodat we er zeker van zijn dat onze communicatie relevant is.

Woningbouwverenigingen, architecten, prefab-bouwers, isolatiebedrijven, duurzaamheidsdeskundigen en installatiebedrijven zouden allemaal Fresh-r moeten kennen en aanraden, aangezien de combinatie van energiebesparing, meer comfort en betere gezondheid redelijk uniek is. Deze partijen zijn echter terughoudend. Zij wachten liever totdat consumenten er om vragen. De informatie en communicatie richting eindgebruiker moet beter en vaker. Tegelijkertijd zoeken we samenwerking met installatiebedrijven om mensen sneller te bedienen.

afbeelding van Edward
Edward Ondernemer

Houdt van frisse lucht

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 596 projecten