afbeelding van Valerie
Valerie Ondernemer

FRANK about tea

FRANK biedt de meest verse, unieke en wilde thee - direct van de plantage door je brievenbus.

https://www.youtube.com/watch?v=Yhd054v6_pI&t=2s

Het is FRANK's missie om consumenten bewust te maken van de wereld achter hun dagelijkse producten, beginnend met het meest gedronken drankje wereldwijd naast water, thee!

De handelsketen in de conventionele thee sector is praktisch al 200 jaar lang op dezelfde manier georganiseerd, waarbij de thee pas na 6 maanden, met veel omwegen, de consument bereikt. FRANK doet dit anders. Door direct in te kopen bij lokale theefabrieken, slaan we de groothandel, veiling en broker over. Door deze korte weg van ‘leaf to cup’ is de thee verser, van betere kwaliteit en wordt er meer waarde gecreëerd voor de producent. Verse thee direct van de bron, geleverd bij je thuis. Met elke FRANK Box laten wij zien waar onze thee vandaan komt, hoe het geproduceerd wordt en door wie.

De Keniaanse theeboeren gebruiken geen bestrijdingsmiddelen, en kunnen hierdoor biologische orthodoxe thee produceren van hoge kwaliteit. Onze thee heeft echter niet het biologische certificaat. Ook gebruiken wij zo veel mogelijk biologisch afbreekbare verpakkingsmateriaal. Doordat wij direct inkopen bij de lokale fabrieken, wordt de thee via cargo luchtvracht vervoerd. Hierdoor hoeft de thee niet eerst een lange landtransport af te leggen, en hoeft de thee niet worden opgeslagen. 

Na 3 maanden onderzoek in de thee sector in Oost Afrika, hebben wij besloten FRANK op te richten als sociale onderneming. De thee sector heeft dringend innovatie nodig, en vergeleken met koffie en cacao, is er nog veel te weinig gedaan op duurzaam vlakte binnen de sector. Daarom is er veel potentieel voor nieuwe oplossingen om meer waarde te creëren in het land van herkomst. Van een geïndustrialiseerde kop thee naar een verse, eerlijke kop met een verhaal.

We zijn op zoek naar partners in het duurzame domein binnen Nederland, om ons gezamelijk in te zetten voor een transparanter voedselsysteem. We willen ons netwerk binnen Nederland vergroten, en zijn op zoek naar de juiste mentor om ons te begeleiden tijdens onze lancering in de Nederlandse retail markt. Daarnaast zijn wij op zoek naar nieuw marketing talent om ons team te versterken!

afbeelding van Valerie
Valerie Ondernemer

Oprichter van FRANK about tea. Lover of the outdoors, and of a good cup of tea.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Marcel
Visie FairFriends (winnaar ASN Wereldprijs 2012) is gelijk: korste weg van producent naar consument. En we hebben goede thee-contacten in Nepal, maar niet de tijd om dit logistiek zoals jullie willen in te richten. Wel de kennis/contacten om dat te doen. En willen hetzelfde met koffie...
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten