afbeelding van Bas
Bas Ondernemer

Flextrash: De prullenbak die met je meereist!

Zwerfafval te lijf met Flextrash! Onze flexibele prullenbak neem je gemakkelijk overal mee naartoe. Gemaakt van gerecyclede PET flessen!

Het begon allemaal met de keiharde confrontatie van de realiteit: afval is tegenwoordig onvermijdelijk en overal waar het niet hoort. Langs snelwegen, in de natuur en niet te vergeten in onze prachtige oceaan. Een prullenbak om netjes je afval in te gooien is lang niet altijd binnen handbereik. Best gek, als je bedenkt dat er in Nederland zo'n 50 miljoen kilo afval per jaar in de natuur verdwijnt. Een bananenschil doet er zo’n twee maanden over om te vergaan, een koffiebekertje een half jaar, een aluminium blikje vergaat nooit. 

GROENE DROMEN

Tot onze grote verbazing was de prullenbak vaak nergens te bekennen. Zo ontstond Flextrash, met een enthousiast team ontwikkelen we afvaloplossingen die passen in een wereld die steeds mobieler wordt. Prullenbakken die met je meereizen. BIj Flextrash willen we bewustwording realiseren als het aankomt op afvalproductie en verwerking. We inspireren om afval te minderen en kijken naar de beste manieren om afval in te zetten als grondstof. Zo maken we ons product al grotendeels van gerecycled plastic, zijn we de eerste wasbare prullenbak, gebruiken navulzakken gemaakt van mais en is onze droom om helemaal circulair te zijn. Onze belangrijkste impact ligt dicht bij jezelf. Geen grootschalige opruimacties of ‘leegvissen’ van de oceanen. Jij kan vandaag beginnen met verandering!

DUTCH DESIGN

Een prullenbak is niet alleen functioneel maar mag er ook mooi uitzien. In samenwerking met topontwerper Basten Leijh en opkomend talent Jesse Rutte werd er keihard gewerkt om een stijlvolle én duurzame prullenbak te ontwikkelen. Basten is een bekend ontwerper in de Nederlandse design wereld. Hij staat voor samenspel van fun en functie en zijn ontwerpen zijn bekroond met o.a. de Red Dot Award en de IF award. Met de kracht van dit duo kiezen we voor duurzame materialen en maken we afval verzamelen leuk!

FLEXIBEL

Wat Flextrash zo bijzonder maakt? Onze smartclips! Het concept is simpel: je kiest een prullenbak én een bevestigingsclip, afhankelijk van waar jij een prullenbak nodig hebt. Bijvoorbeeld je auto, boot, camper of kantoor. En wat dacht je van een dagje park of strand? De mogelijkheden zijn eindeloos! Flextrash schuif je eenvoudig aan je clip en verwijder je weer zonder sporen achter te laten.

Reis je met met ons mee op weg naar een duurzame wereld waarin afval weer terecht komt waar het hoort?

afbeelding van Bas
Bas Ondernemer

Mijn naam is Bas, het idee voor Flextrash ontstond in mijn auto. Als vader van 2 kinderen en drukke ondernemer werd het stiekem best vaak een rommel. Tot mijn grote verbazing vond ik nergens een geschikte afvaloplossing. Onderweg mis je toch vaak een prullenbak dichtbij en daarom bedacht ik mijn eigen oplossing. Mijn droom? Een schone wereld voor mijn zoon en dochter.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 299 projecten