afbeelding van Beau Maura
Beau Maura Ondernemer

Fisky Pure Fish Pet Food

Fisky Pure Fish Pet Food is gezonde honden- en kattenvoer/snacks met als hoofdgrondstof verse reststromen en discards uit de Visserijketen.

Onze missie is om verse reststromen en discards uit de visserijketen te verwaarden om zo verspilling van deze grondstof te voorkomen.

Fisky Pure Fish Pet Food is een bedrijf dat met passie is opgericht door Beau-Maura & Nico Waasdorp. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dat is waar Fisky en wij de ondernemers voor staan. Het moment dat bekend werd gemaakt dat de aanlandplicht gefaseerd zou worden ingevoerd zagen wij een kans om van verse visbestanddelen en aangevoerde discards een waardevol product te kunnen maken. Daarnaast, zullen wij hoge kwaliteit reststromen binnen de visserijketen verwaarden door er gezonde vissnacks van te maken. Ons motto luidt dan ook...

Great Taste, Zero Waste !

Onze visie

Fisky staat voor 100% natuurlijke, traceerbare, gezonde dierenvoeding met als hoofdgrondstof vis. De herkomst en het productieproces van de ingrediënten in de dierenvoeding zijn achterhaalbaar, weet wat je dier eet. Wij streven ernaar om verspilling van vis tegen te gaan en juist deze prachtige grondstof op een circulaire manier te benutten door er een uitstekende kwaliteit dierenvoeding van te produceren. Fisky is een puur Hollands product want, wij maken alleen gebruik van grondstoffen uit onze naaste omgeving om zo lokaal mogelijk te blijven. Daarnaast, zijn de producten van Fisky volledig graan- en glutenvrij en bevatten geen toegevoegde suikers, kunstmatige geur-, kleur-, smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Korte lijnen

Door onze korte communicatielijnen binnen de visserij keten zijn wij in staat om onze vis op ieder moment vers te laten afleveren voor productie. Daarnaast, vinden wij traceerbaarheid van onze grondstof erg belangrijk, weet wat uw dier eet. Daarom zijn wij gevestigd direct bij de visafslag en de verwerking in IJmuiden-Haven waardoor top kwaliteit is gegarandeerd.

Heden en toekomst

Wij starten met Fisky door eerst de vissnacks en visoliën op de markt te brengen. Voor de productie van de Fisky snacks verwerken wij verse visresten, zoals vishuiden tot hoogwaardige petfood snacks voor hond en kat. Ook gaan wij in 2019 de aangeleverde verse discards uit de Noordzee visserij verwerken tot gezonde barf producten en brokken. Deze barf producten en brokken zullen hoofdzakelijk bestaan uit vers lokaal gevangen Noordzeevis, want wij geloven erin dat de Nederlandse Visserij op de Noordzee ons zoveel te bieden heeft dat het importeren van goederen uit het buitenland bijna overbodig is.

Vanaf begin oktober zijn onze producten online in onze webshop www.fisky-petfood.com en in diverse visspeciaalzaken verkrijgbaar.

Wil je meer te weten komen over de aanlandplicht? Kijk dan dit korte filmpje over de omgang met de aanlandplicht - een project van platform Innofish en Stichting ProSea. 

afbeelding van Beau Maura
Beau Maura Ondernemer

Mijn naam is Beau Maura Waasdorp, ik ben 20 jaar, vierdejaars student aan Nyenrode New Business School te Amsterdam en oprichtster van Fisky Pure Fish Pet Food. Mijn persoonlijke motivatie is dat ik iets wil bijdragen aan onze maatschappij door een eerlijk, gezond en puur product op de markt te brengen dat een positief effect heeft op de vitaliteit van uw lieftallige huisdier en ook de verspilling van de prachtige grondstof vis tegen gaat. Tijdens mijn opleiding kwam ik in aanraking met maatschappelijk verantwoord ondernemen en de circulaire economy, waarin ik mij steeds meer ben gaan interesseren en verdiepen. MVO en de circulaire economy zijn dan ook een grote inspiratie geweest voor de ontwikkeling van het concept van Fisky. Ik vind het fantastisch dat ik de kans krijg om dit prachtige bedrijf te runnen en hiermee een positieve bijdragen kan leveren aan onze maatschappij.

Update

2 oktober staat Fisky Petfood voor het eerst op de Visbeurs in Spakenburg! Op de beurs bieden wij voor een leuke prijs onze speciale Fisky promotie box aan. Ook zullen er samples van onze prachtige snacks worden uitgedeeld. Kom jij ook 2 oktober bij ons langs? Ons standnummer is 116A, direct bij de hoofdingang. Houd onze Facebook en Instagram in de gaten om gratis kaarten te winnen voor de Visbeurs van 2 oktober t.w.v. €12,50! Wat je moet doen om kans te maken? Like en volg onze Fisky Petfood Facebook en Instagram pagina en reageer op ons bericht. Hopelijk tot ziens!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 352 projecten