afbeelding van Ferdinand
Ferdinand Ondernemer

Ferander Bamboefiets

Wat begon met een idee om de werkgelegenheid in Afrika te stimuleren, is uitgegroeid tot een fietsenmerk met maar liefst 11 modellen!

Wij willen de wereld veranderen en we beginnen bij je fiets. Bewust fietsen op een unieke fiets met een goed verhaal, dat doe je met een originele Ferander® Bamboe Fiets. Uniek want ieder frame is anders dankzij het gebruik van natuurlijke bamboe. Een goed verhaal omdat jongeren in Ghana een toekomst hebben dankzij jouw Ferander®. Zo heeft Ferander® impact op kansarme plekken. We maken de wereld mooier en vergroten jouw fietsplezier. Hoe maken we de wereld mooier? Door de Ferander Cycle! Van de bamboeplantage, tot de bamboefietsfabriek in Ghana, tot de assemblage in Nederland, deze fiets zorgt voor werk! Ons doel is zoveel mogelijk Afrikaanse jongeren een hoopvolle toekomst geven door economische businessmodellen te ontwikkelen die echt helpen. Trade is better than Aid!

www.ferander.bike

ONTMOET JAAP EN FERDINAND

Ferdinand heeft iets met Afrika. Toen hij in 2015 Ronald ontmoette die hij al jaren sponsorde, kwam hij op een idee. Wat als we vanuit Nederland meer zouden kunnen doen dan geld geven? Dit idee heeft hem niet meer losgelaten. Hij zet zich in voor werkgelegenheid in Afrika door handgemaakte Afrikaanse producten te importeren. Zijn motto? ‘Trade is better than aid’

Jaap was samen met Ferdinand op reis in 2015. Ook hij zag de situatie in Afrika. Vanaf de ideeënfase is hij betrokken bij de plannen. Samen met Ferdinand zet hij zich in voor een eerlijk verdeelde wereld. Als business consultant doordenkt hij de strategie en zorgt dat er een coöperatie om Ferander heen staat en zegt zelf: ‘Ik heb mijn hart aan Afrika verloren’.

Wat we nodig hebben is business, het model werkt alleen als er (veel) fietsen verkocht worden. Omdat we een Cooperatie zijn willen we actief vanuit netwerken de Ferander Bamboefiets promoten. De fiets is voor de consument echt een statement, als je deze fiets koopt en rijdt, praat je niet alleen over de wereld veranderen maar doe je het ook echt! Voor bedrijven is het een fantastisch uithangbord om hun kernwaarde (trendy, natuurlijk, duurzaam, sociaal, mvo etc) uit te dragen. Het verhaal van Ferander kan je corporate story in de schijnwerpers zetten. Het verhaal is eigenlijk heel simpel en goed uit te leggen, wat we echt nodig hebben is onwijs veel fans/ambassadeurs die het verhaal uitdragen en op die wijze meehelpen het bedrijf op te bouwen.

Na onze succesvol verlopen Crowdfundingscampagne zijn wij 23 maart 2017 live gegaan met onze vernieuwde website. Inmiddels zijn de eerste 2 consumentenbeurzen gedraaid en zijn wij bezig met het bouwen van de organisatie en werven van salesmensen. Wil jij meehelpen, meedenken, meeondernemen? Stuur ons dan een mailtje met een korte toelichting, wij werken graag samen!

 

afbeelding van Ferdinand
Ferdinand Ondernemer

Wij willen de wereld veranderen en we beginnen bij je fiets. Bewust fietsen op een unieke fiets met een goed verhaal, dat doe je met een originele Ferander®. Uniek want ieder frame is anders dankzij het gebruik van natuurlijke bamboe. Een goed verhaal omdat jongeren in Ghana een toekomst hebben dankzij jouw Ferander®. Zo heeft Ferander® impact op kansarme plekken. We maken de wereld mooier en vergroten jouw fietsplezier.

Update

Wij zijn altijd op zoek naar mooie en bijzondere locaties waar onze fietsen verkocht kunnen worden.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 352 projecten