afbeelding van martine
martine Ondernemer

Farmcare

Farmcare vormt leegstaande boerderijen, opstallen en land om tot kleinschalige, veilige woongemeenschappen voor mens en dier

Met Farmcare wil ik mensen een plek geven waar ze beschermd, maar niet afgeschermd, kunnen leven. Een plek waar ze betrokken blijven bij de maatschappij en naar vermogen en behoefte kunnen meedoen met dagelijkse activiteiten. Een plek waar mensen, dankzij preventieve zorg, gezond oud kunnen worden. Daarnaast wil ik met Farmcare ruimte geven aan activiteiten van lokale (zorg)ondernemers voor bewoners en omwonenden, die gericht zijn op gezond worden en gezond leven. Farmcare maakt gebruik van de kracht van ondernemers en begeleiders die datgene willen doen waar hun hart ligt. Dankzij deze opzet worden kwaliteit, samenwerking en continuïteit gewaarborgd van de activiteiten op een Farmcare-locatie.

Na de scheiding van mijn ouders merkte ik dat mijn moeder vaak verdrietig was. Maar ik zag hoe ze opbloeide als ik haar meenam naar activiteiten van de dansgroep waar ik in danste. Zij zorgde voor ons, voelde zich nuttig. Ik zag haar veranderen omdat ze een taak had. Dat gun ik iedereen. In mijn werk als bewegingsspecialist zie ik steeds vaker dat ouderen lang goed en gezond kunnen functioneren en energie hebben voor allerlei activiteiten. Ik vind het belangrijk dat mensen lang zelfredzaam en lang gezond blijven. Dat is goed voor de mensen, en het kost de maatschappij minder geld. Farmcare is er voor senioren die gezond oud willen worden. Maar ook voor kinderen die net even anders zijn dan hun leeftijdsgenootjes en daarmee om moeten leren gaan. In de natuur, met dieren. Kleinschalig maar wel met inbreng van buiten. Wel prikkels maar geen overprikkeling. Het geheel moet in balans zijn. Omdat mantelzorg, jeugdzorg en dierenwelzijn pijnpunten in de toekomst gaan worden heb ik dit plan ontwikkeld. Farmcare projecten kunnen verschillende maatschappelijke problemen oplossen.

We zijn op zoek naar partners die hun expertise willen inzetten om te doen waar hun hart ligt, dus willen meedenken in de realisatie en uitvoering van dit innovatieve plan. Verder zoeken we geschikte locaties en financiers die het aandurven dit innovatieve plan te financieren.

Farmcare is breed van opzet en richt zich met name op preventieve zorg. Deze markt wordt steeds interessanter omdat de reguliere gezondheidszorg onbetaalbaar dreigt te worden. Ik ben op zoek naar partners die mee willen helpen om het concept te financieren en te exploiteren. De inkomsten van Farmcare komen uit: 1. verhuur (kort- of langdurend) van verbouwde appartementen; 2. verhuur van praktijkruimtes aan lokale (zorg)ondernemers; 3. organiseren van doelgroepentrainingen. Dit zijn bewegingsprogramma’s voor bijvoorbeeld mensen met overgewicht, bootcamp voor kinderen met een aandoening in het autistisch spectrum en paardencoaching.

afbeelding van martine
martine Ondernemer

“Als health coach merk ik dagelijks hoe belangrijk het is als mensen kunnen blijven meedoen. Ook in mijn vakgebied als klassiek homeopaat voor mens en dier zie ik dat omstandigheden meewegen in het langer gezond blijven/weer gezond worden. Ik ben ervan overtuigd dat er een wereld te winnen valt met preventieve zorg. Door mensen zo lang mogelijk te betrekken bij de maatschappij en ze te laten integreren in de aanwezigheid van andere groepen en dieren. Door ze mogelijkheden te bieden om in beweging te blijven en indien gewenst taken te geven. Door ervoor te zorgen dat ze in balans zijn. Die 3 elementen zijn de basis van het Farmcare-concept. Het is mijn passie om woongemeenschappen te creëren waar mensen gezond kunnen leven en gezond oud kunnen worden.”

Update

Verschillende locaties bezocht waar facetten uit het Farmcare plan gebruikt worden. Dat wordt goed ontvangen, maar mijn plan is mens en dier niet te isoleren in hun "probleem", maar door middel van het samenwerken het verzamelen van mooie momenten en zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven met hulp van elkaar. Wat jammer is dat investeerders behoudend zijn omdat het een innovatief plan is dat nog nergens op deze manier werkzaam is. Wie durft?

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten