afbeelding van Marcel
Marcel Ondernemer

FairFriends

Een wereld vol eerlijke en duurzame producten

Webshops worden een steeds belangrijker promotie- en verkoopkanaal. De grootste platforms laten ook de grootste groei zien. Maar producten met een heel goed verhaal zijn online nog steeds lastig op deze grote platsforms te vinden. Voor het verhaal is meestal geen plaats en een consument kan er dan niet op zoeken of filteren. Alternatief is een eigen webshop. Klinkt leuk, maar het levert vaak weinig op ten opzichte van de kosten in tijd en geld. Want de online concurrentie is groot en zoekmachines belonen vooral sites waar heel veel (leuks) gebeurt.

FairFriends biedt (kleinschalige) producenten van eerlijk en duurzame producten een modern en uniek online verkoopplatform. Gemak voor consumenten en voor leveranciers staat voorop. We zorgen, vanuit een coöperatieve gedachte, voor de techniek, de content en deels ook de promotie. En we bieden unieke mogelijkheden om het verhaal bij het product, in woord en beeld, te presenteren. Want dat is nu juist wat producten-met-verhaal zo bijzonder maakt!

FairFriends won in 2012 de ASN bank Wereldprijs. Het platform dat we vervolgens bouwden voldeed niet en we sloten daarom de digitale deur in 2014 weer. Maar we geloofden in het concept en sinds november 2018 is de nieuwe winkel online. Met heel veel meer mogelijkheden dan voorheen! En sinds we eind vorig jaar een financier vonden, hebben we ook de luxe van een behoorlijk budget voor promotie en groei (hoewel we aanvullende financiering en steun met open armen zullen ontvangen, want hoe meer budget en hulp, hoe meer we eerlijk&duurzaam kunnen promoten).

Ben jij een gepassioneerde (sociale) ondernemer met aansprekende eerlijke, duurzame producten? Stuur ons een bericht en we vertellen je wat de mogelijkheden zijn om jouw producten een online boost te geven. We kunnen je zowel een eigen webshop als deelname aan het FairFriends platform aanbieden. Wil je op een andere manier samenwerken en zo de transitie naar een duurzaam leefbare wereld bevorderen? Ook dan horen we graag van je!

afbeelding van Marcel
Marcel Ondernemer

Een wereld vol eerlijke producten! Fair enough to be Friends?

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2012

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 341 projecten