afbeelding van Laurens
Laurens Ondernemer

fairf -duurzame verf-

Fairf is een jong verfmerk dat een positieve, kleurrijke en duurzame samenleving voor ogen heeft.

Fairf, wie we zijn en waar we voor staan

Fairf is een jong verfmerk dat een positieve, kleurrijke en duurzame samenleving voor ogen heeft. Het bedrijf is ontstaan vanuit een sociale ondernemersdroom. In combinatie met een duurzaam productontwerp en verdienmodel onderscheidt fairf zich binnen deze markt.

Cultuur van fairf

Het  idee van ‘fairf’ is ontstaan vanuit een droom van een aantal studenten om zich in te zetten voor meer kleur in de sloppenwijken van Brazilië. Door middel van een crowdfunding campagne werd een duurzaam verffabriekje in Rio de Janeiro opgezet. De ‘Color Academy’ werd het culturele hart en de plek waar lokale werknemers les kregen in de beginselen van het ondernemen. Voor dit project werd samengewerkt met een Nederlandse leverancier voor duurzame verf en dat heeft uiteindelijk geleid tot een nieuw duurzaam merk op de Nederlandse verfmarkt: fairf!

Duurzaamheid

Duurzame muurverf van fairf wordt in Nederland geproduceerd in een fabriek die volledig draait op zelf opgewekte zonne-energie. De ingrediënten worden indien mogelijk lokaal verkregen zodat de impact op het milieu van het product zo laag mogelijk blijft. Het belangrijkste element van de verf, de binder, wordt gemaakt van gerecycled sloophout. Op deze manier wordt een afvalstroom als input gebruikt en blijft de CO2 in het product waardoor er minder bomen worden gekapt. Aan de binder in de verf wordt geen schadelijk oplosmiddel toegevoegd waardoor de consument reukloos en emissiearm kan schilderen.

Innovatie op servicegebied

Innovatie betekent voor ons als jong team het centraal stellen van een kleurervaring. De kleursamples die je gratis op de website kan bestellen, zijn gemaakt met echte fairf en liggen met een persoonlijke noot binnen een werkdag op de deurmat!

Om naast de online kleurbelevering de kleur dichterbij te brengen zijn we bezig met het realiseren van unieke fairfspots, een offline kleurervaring. Dit zijn plekken in de stad, zoals bij kleine ondernemers, koffie barretjes of publieke ruimtes, waar consumenten de kleuren van fairf in het echt kunnen ervaren.

#GeefKleur 

afbeelding van Laurens
Laurens Ondernemer

Initiatiefnemer en eigenaar van het duurzame verfbedrijf fairf. Dit bedrijf heeft de ambitie om doormiddel van duurzame verf de wereld op een kleurrijke manier te verduurzamen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 418 projecten