afbeelding van Laurens
Laurens Ondernemer

fairf -duurzame verf-

De verfmarkt is opgedroogd, tijd voor wat nieuws! Een jong duurzaam & kleurrijk verfmerk uit Nederland.

Fairf, wij geloven dat we op een postieve manier de wereld kunnen veranderen

Fairf is een jong verfmerk dat een positieve, kleurrijke en duurzame samenleving voor ogen heeft. Het bedrijf is ontstaan vanuit een sociale ondernemersdroom. In combinatie met een duurzaam productontwerp en verdienmodel onderscheidt fairf zich binnen deze markt.

Ontstaan in de sloppenwijken van Rio de Janeiro 

Het  idee van ‘fairf’ is ontstaan vanuit een droom van een aantal studenten om zich in te zetten voor meer kleur in de sloppenwijken van Brazilië. Door middel van een crowdfunding campagne werd een duurzaam verffabriekje in Rio de Janeiro opgezet. De ‘Color Academy’ werd het culturele hart en de plek waar lokale werknemers les kregen in de beginselen van het ondernemen. Voor dit project werd samengewerkt met een Nederlandse leverancier voor duurzame verf en dat heeft uiteindelijk geleid tot een nieuw duurzaam merk op de Nederlandse verfmarkt: fairf!

Het gaat om het verduurzamen van de gehele keten

Duurzame muurverf van fairf wordt in Nederland geproduceerd in een fabriek die volledig draait op zelf opgewekte zonne-energie. De ingrediënten worden indien mogelijk lokaal verkregen zodat de impact op het milieu van het product zo laag mogelijk blijft. Het belangrijkste element van de verf, de binder, wordt gemaakt van gerecycled sloophout. Op deze manier wordt een afvalstroom als input gebruikt en blijft de CO2 in het product waardoor er minder bomen worden gekapt. Aan de binder in de verf wordt geen schadelijk oplosmiddel toegevoegd waardoor de consument reukloos en emissiearm kan schilderen.

Duurzaam en ook nog eens betere service!

Innovatie betekent voor ons als jong team het centraal stellen van een kleurervaring. De kleursamples die je gratis op de website kan bestellen, zijn gemaakt met echte fairf en liggen met een persoonlijke noot binnen een werkdag op de deurmat!

Om naast de online kleurbelevering de kleur dichterbij te brengen zijn we bezig met het realiseren van unieke fairfspots, een offline kleurervaring. Dit zijn plekken in de stad, zoals bij kleine ondernemers, koffie barretjes of publieke ruimtes, waar consumenten de kleuren van fairf in het echt kunnen ervaren.

#GeefKleur 

Neem eens een kijkje op onze website: www.fairf.nl 

afbeelding van Laurens
Laurens Ondernemer

Initiatiefnemer en eigenaar van het duurzame verfbedrijf fairf. Dit bedrijf heeft de ambitie om doormiddel van duurzame verf de wereld op een kleurrijke manier te verduurzamen.

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2018

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (2)

Meepraten? Login

afbeelding van lucas_90295
Fairf helpt ook hier! Door de muren van mijn project De Groene Afslag kleur te geven. Heerlijke club en heerlijke verf. Iedere ochtend een andere kleur door de yoghurt en mijn ontbijt is een feestje ;-)
afbeelding van db.degeer_91125
succes, hoop dat veel mensen op je mooie en goede verfproduct stemmen groet Ineke en Diederik
PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 288 projecten