afbeelding van Karel
Karel Ondernemer

Fair Ferry

Een veerdienst tussen Rotterdam en Londen. Per zeilschip. Duurzaam avontuur!

Het is iets nieuws, of misschien iets ouds dat we vergeten waren. Een veerdienst tussen Rotterdam en Londen. Per zeilschip. Een duurzaam avontuur tussen de Randstad en de bruisende hoofdstad van the UK: Fair Ferry. Omdat de reis even belangrijk is als het doel. En omdat er al zeilend onderweg zoveel meer te zien is en te beleven valt!

Voordat we in de zomer van 2020 elke week zullen varen, maken we in 2019 twee pioniersvaarten. Dit zijn mini cruises van vijf dagen waarin we vanuit Rotterdam naar Londen zeilen. We meren aan in het centrum van Londen en verblijven hier twee nachten, om vervolgens weer terug te zeilen.

Deze reizen zijn voor avonturiers die duurzaam leven belangrijk vinden. Voor nieuwsgierige ontdekkingsreizigers die als allereerste de Fair Ferry willen uitproberen en ons initiatief een vliegende start willen geven. Tijdens de pioniersvaarten testen we ons concept uit en gebruiken de feedback van onze eerste klanten om onze service te perfectioneren, voordat we in de zomer van 2020 elke week zullen varen. In ruil daarvoor leggen we ze extra in de watten en bieden we ze een scherp geprijsde reis. 

Onze klanten staan bewust in het leven. Ze lezen kranten en weten wat er speelt in de wereld. Onze klanten streven een hoge kwaliteit van leven na zowel voor zichzelf als voor anderen. Daardoor realiseren ze zich dat het ongebreideld verstoken van fossiele brandstoffen moet stoppen als we een natuurramp willen voorkomen. Maar dit is geen reden om niets meer te ondernemen. Onze klanten staan open voor nieuwe denk- en zienswijzen. Bovendien zijn ze avontuurlijk. Ze snappen dat zeilreizen afhankelijk zijn van het weer en dat dit de reistijd beïnvloedt. Waarschijnlijk hebben ze zeilervaring of anders beoefenen ze andere buitensporten als fietsen of wandelen. Voor onze klanten geeft een overtocht per zeilschip een meerwaarde aan hun vakantie of familiebezoek. 

Ruim een kwart van de Nederlanders die het Verenigd Koninkrijk in 2015 bezochten, reisden met de veerboot. Het grootste deel (59 procent) ging met het vliegtuig. Bijna 14 procent nam de trein door de Kanaaltunnel. Jaarlijks reizen ongeveer 2 miljoen passagiers per veerboot tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Er worden 350.000 auto’s over en weer vervoerd.65% van de passagiers maken de overtocht om vakantie te vieren of familie te bezoeken. Het is in deze tijd onverantwoordelijk om onnodig fossiele brandstoffen te gebruiken. Veerboten verbruiken enorm veel brandstof, zo’n 1,5 tot 2 ton per uur. Dat betekent dat een overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meer dan 10.000 liter brandstof kost. In de Nederlandse en Engelse kustwateren waait het nagenoeg altijd. Laten we deze energiebron gebruiken om heen en weer te reizen.Voor een overtocht met vakantie, familiebezoek of een weekendje weg als doel is het niet belangrijk om zo snel mogelijk te reizen. Wel is het leuk om met een goed verhaal en goed gevoel te naar de overkant te komen. Dit is een avontuurlijke manier van reizen.

afbeelding van Karel
Karel Ondernemer

“Al zeilend realiseerde ik me wat een gemiste kans het is dat we geen wind-aangedreven schepen inzetten voor dagelijks gebruik. Op de Noordzee waait het nagenoeg altijd. Ik vind het fantastisch om mensen de schoonheid van de zee en het zeilen te laten ervaren en op een avontuurlijke en duurzame manier naar Londen te brengen.”

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 288 projecten