afbeelding van Charlotte
Charlotte Ondernemer

Fair Choices

Fairchoices.nl is een verzamelplatform van duurzame producten op het gebied van mode, cosmetica, wonen, sport en speelgoed.

Fairchoices.nl is een verzamelplatform van duurzame producten op het gebied van mode, cosmetica, wonen en speelgoed. Het platform is sinds december 2017 in de lucht. Op Fair Choices worden alleen producten (circa 15.000) vertoond van merken die zijn gecertificeerd voor hoogwaardige duurzaamheidskeurmerken. De producten worden verzameld uit een groot aantal webshops.

Waarom Fair Choices?

Fair Choices is opgericht door Charlotte van Karnenbeek (27) en Guido van Kleef (28). ‘Wij proberen zelf zoveel mogelijk duurzaam en eerlijk geproduceerde spullen te kopen, maar dat is niet gemakkelijk. Duurzame producten zijn verspreid over vele (online) winkels en liggen naast niet-duurzame producten in de (online) schappen. Verder is er een oerwoud aan keurmerken waarvan een aantal enkel voor marketingdoeleinden lijkt te bestaan. Met Fair Choices willen we eerlijke keuzes leuker, transparanter en vooral ook makkelijker maken zodat de drempel lager wordt.

Hoe werkt Fair Choices?

Fair Choices heeft een selectie gemaakt van duurzaamheidskeurmerken waar merken zich echt voor in moeten spannen om het certificaat te kunnen dragen. De websites van deze keurmerken worden uitgelezen en de merken met een certificering worden in een database opgeslagen. Deze database wordt vergeleken met de assortimenten van de webshops. De producten van de merken die matchen worden vervolgens op de website vertoond met daarbij de keurmerken waar deze aan voldoen. De keurmerken zijn door vertaald naar de labels: eerlijke handel, vegan, gifvrij, diervriendelijk & natuurlijk zodat de consument eenvoudig kan zien op welke manier een product bijdraagt aan een duurzamere wereld.

afbeelding van Charlotte
Charlotte Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten