afbeelding van Anke
Anke Ondernemer

Extra Catchy

Heerlijke producten van bijvangst - vis

Extra Catchy zet "vergeten vissen" op de kaart: vissoorten uit de Noordzee, zoals Schar, Grauwe Poon, Steenbolk en Wijting, die we als Nederlandse consument nauwelijks kennen en die wel gevangen worden als bijvangst. Deze bijvangst is voor de visser minder interessant, omdat er weinig vraag naar is en het hierdoor een lage marktwaarde heeft. Een deel van de bijvangst wordt door de visser terug in zee gegooid, en van wat er wel aan land wordt gebracht, gaat een deel naar de visafslag en wordt het andere deel naar het buitenland geëxporteerd of gebruikt voor vismeel of visolie. (Zie http://www.bijvangstwijzer.nl/ voor meer informatie over bijvangst.)  

Tegelijkertijd wordt er vis geimporteerd uit Alaska en Azie en is er druk op de visstand van verschillende bekendere vissoorten, terwijl er voldoende lekkere vis is uit de Noordzee die weinig wordt gegeten, omdat deze onbekend is of wat moeilijker is te verwerken. Dat is natuurlijk zonde. 

Wij van Extra Catchy brengen vergeten vissoorten onder de aandacht met onze lekkere visproducten (startend met verschillende soorten visburgers). Het is de bedoeling om de producten grootschalig te gaan verkopen om echt een verandering op gang te brengen: in supermarkten, via cateraars en horeca.

Samen maken we de noordzee onvergetelijk: samenwerking is voor ons belangrijk. We werken samen met de vis-sector en met de Good Fish Foundation. Daarnaast hebben we een positieve insteek: wij laten op een positieve manier zien waar deze vissoorten vandaan komen en hoe lekker deze zijn.

Daarnaast gaan we voedselverpilling tegen en helpen we onze Nederlandse vissers, dat is mooi meegenomen!

afbeelding van Anke
Anke Ondernemer

Ik ben ondernemer op het snijvlak van voeding en duurzaamheid. Na jaren duurzaamheidsadvies te hebben gegeven aan grote bedrijven in binnen- en buitenland en een aantal start-ups en scale-ups ondersteund te hebben in hun ontwikkeling, is het tijd om zelf een duurzaam product in de markt te zetten! Ik word hierbij gedreven door de ambitie om te laten zien dat bewuster consumeren niet saai, stoffig en ingewikkeld hoeft te zijn, maar juist leuk en lekker is!

Update

De visburgers worden volgende week geproduceerd en zullen dan snel beschikbaar zijn! Houd www.extra-catchy.nl in de gaten voor meer nieuws en verkooppunten. Ook zijn we hard op zoek naar een online marketing stagiaire of vrijwilliger. Interesse? Neem snel contact op via anke@extra-catchy.nl

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 310 projecten