afbeelding van Eva & Jeffrey
Eva & Jeffrey Ondernemer

Einzelgängers

Einzelgängers is een online marktplaats voor vooruitstrevende jonge ontwerpers die op hun eigen manier duurzaam en lokaal produceren.

Einzelgängers is een online marktplaats waar geselecteerde jonge ontwerpers hun designs kunnen verkopen op voorwaarde dat het duurzaam en lokaal geproduceerd is. Dit geeft jonge designers de kans om hun eigen label onder de aandacht te krijgen en te verkopen voor een eerlijke prijs. Bijvoorbeeld door kleding made-to-measure, made-on-demand of gemaakt van restmaterialen aan te bieden. 

Door al deze ontwerpers op één plaats te verzamelen willen wij het voor mensen makkelijker maken om duurzame en unieke kleding te kopen. Een alternatief voor alle high-street merken waardoor iedereen er hetzelfde uit ziet en het milieu zwaar wordt belast. We willen meer Einzelgängers op straat zien; individualistisch geklede mensen die dingen dragen die door individualisten zijn gemaakt. Samen zijn we de Einzel Gang!

Einzelgängers is het vervolg op ons vorige project SHI[R]T, waar we onder de aandacht wilden brengen dat het niet normaal is dat een T-shirt €5 of soms zelfs minder kost. Tijdens Fashionclash Festival hebben we tijdens de openingsshow bezoekers letterlijk en figuurlijk een spiegel voorgehouden met vragen over de huidige massaconsumptiemaatschappij. Via www.shitshirt.nl kun je door middel van een donatie tussen de €10 en €1000 een shitshirt kopen. Raad maar eens wat de meeste mensen daar voor over hebben...

afbeelding van Eva & Jeffrey
Eva & Jeffrey Ondernemer

Over Eva Wagensveld Eva Wagensveld (1992) is mede-oprichtster van SHI[R]T en runt daarnaast haar eigen duurzame label genaamd BLACKBLEACH. Tijdens haar studie Fashion & Design aan het AMFI is ze altijd gefascineerd geweest over de hoeveelheid restafval in de kledingindustrie. Na haar afstudeercollectie gebaseerd op de hedendaagse massaconsumptiecultuur, wilde Eva zich inzetten voor verandering. Door haar kleding te ontwerpen vanuit tweedehands items en reststo en heeft ze een oplossing gevonden die bij haar impulsieve ontwerpstijl past. Dit zorgt ervoor dat ieder item uniek is en drie verhalen in zich heeft: het verhaal van de vorige eigenaar, het verhaal van BLACKBLEACH en het verhaal van de volgende eigenaar. Jeffrey Heiligers Jeffrey Heiligers (1988) is mede oprichter van SHI[R]T en is na een studie werktuigbouwkunde in 2014 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven binnen de afdeling ‘Man and Well-Being’. Met zijn eigen label Studio Je rey Heiligers re ecteert hij op beide disciplines en combineert hij technologie, beweging en het menselijk lichaam. Zijn afstudeer projecten ‘Posture’ laat een nieuwe invalshoek binnen de mode industrie zien. Kledingstukken die niet alleen gericht zijn op het uiterlijk vertoon maar ook een technische functie in bezit hebben, namelijk het recht op laten zitten van de drager. Door het rugpatroon te her-construeren geeft hij een simpele oplossing voor een veel voorkomend probleem.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten