afbeelding van Joachim
Joachim Ondernemer

Eigen Tuin In Huis

Aquaponics het kweken van plant en vis in symbiose. Educatie in en het toepassen van lokale voedsel kweek zonder ecologische voetafdruk!

Eigen Tuin In Huis

Zet zich in om aquaponics, het kweken van gewassen op vissen poep in een natuurlijk symbiotisch evenwicht, mogelijk te maken voor iedereen. 

De vissen voorzien de planten van biologische meststoffen. Waarop de planten groeien en zij zuiveren tegelijkertijd ook het water weer voor de vissen. Zo wordt er een gesloten circel gevormd waarin afval niet meer bestaat en alles als grondstoff wordt hergebruikt. 

Introductie filmpje 

VARA Groenlicht aflevering

Deze kweek methode heeft vegeleken met huidige voedsel productie een aantal plus punten.

 • Zo wordt er 90% minder water verbuikt dit omdat het water continue wordt hergebruikt.
 • Plant groei is bevorderd door de constante aanwezigheid van meststoffen en water, Zo beconcureren de planten elkaar niet. Waardoor planten minder energie aan wortel groei hoeven te besteden en is er meer plant groei mogelijk boven de wortels.
 • Planten zullen fitaler zijn en hebben minder last van plagen en ziektes. waardoor pesticides niet nodig zijn. 
 • Het gebruiken van kunst mest en pesticide is uit den boze. Dit vanwegen het vergiftigen van de vissen en de bacteriën die nodig zijn in aquaponics systeem.
 • Planten kunnen dichter op elkaar groeien meer opbrengst per vierkante meter
 • Voldoet aan alle eisen voor de nieuwe circulaire economie
 • Geen ecologische voetafdruk maar juist een toevoeging voor mens en natuur.
 • Toepasbaar op verschillende locaties : Thuis, scholen, kantoren, buurthuis, evenementen.
 • Geen plat gebrande jungel voor de soja en leeg geviste oceaan voor de vismeel als eiwitten bron voor het visvoer. hennepzaad als vervanging met 31% eiwit gehalte voldoet ruim aan de eisen. 
 • Toevoeging van Chlorella en Spirulina in het visvoer geeft de essentiele mineralen ballans weer terug aan onze voeding. Dit omdat er niks meer in het hedendaagse eten zit.
 • Lokale voedsel productie, minder voedsel kilometers.
 • 100‰ transparantie geen gesloten deuren en gebouwen zonder ramen.

 

Eigen Tuin In Huis zet zich daarom in om aquaponics onder een breder publiek te krijgen.

 • Educatie : Door lezingen ,workshops te geven en op evenementen te staan met eigen gekweekte producten om het publiek een alternatieve gezonde en verse keuze aan te bieden.
 • Verkoop : Eigen ontworpen en geproduceerde aquaponics systemen voor in huis waarmee men gelijk aan de slag kan en de natuur weer in huis haalt.
 • Aquaponics kwekerij :Het grote plan is om een grootschalige offgrid aquaponics kwekerij op te zetten om de nederlandse markt te bedienen van verse producten. Rechtstreeks uit de kwekerij dezelfde dag nog afgeleverd met de fietskoerier. Om Daarmee verschil te kunnen maken en een koers te zetten naar een schonere leefbare planeet.

Daarvoor ligt er een compleet plan klaar voor de bouw van de " Aquaponics kwekerij " in Schalkhaar. Een offgrid kwekerij waarin het gehele jaar door gekweekt kan worden. Met een productie capaciteit van 15 ton vegetatie en 800 kilo vis per jaar.Maar ook bezocht kan worden als aquaponics kennis centrum. 

Hiermee wil ik de markt mee gaan betreden en daarmee door groeien en de kennis verspreiden om meerdere aquaponics kwekerijen op te zetten voor een meer gedecentraliseerde productie van voedsel en minder ecologische impact voor de natuur.

De begroting voor het gehele plan bouw & operationeel  draaien voor de komende twee jaar ligt op 45,000 euro waarvan er al 15,000 binnen is. Met het prijzengeld of het Crowdfunden komt deze aquaponics kwekerij dichterbij en kan Eigen Tuin In Huis verder groeien. Om uiteindelijk mijn grote droom ten uitvoering te brengen. Een super grote aquaponics geodome waarin alle activiteiten: educatie, winkelen, ontspannen, flexwerken, eten en evenementen zijn onder gebracht in een geheel.

Echter de lokale de overheid in gemeente Deventer kon mij niet helpen voor een BBZ aanvraag , dit omdat ze geen levensvatbaarheidstoets konden uitvoeren voor "Aquaponics". Omdat het nog niet bestaat als branche in Nederland. Zonder geratificeerde cijfers is verduurzaming en inovatie in de ogen van de huidige gang van zaken een te hoog risico om in te inversteren.

Willen jullie mij helpen om dit project levensvatbaar te maken met jullie steun?

afbeelding van Joachim
Joachim Ondernemer

Al 31 jaren jong en gepassioneerd door de natuur. Aangedreven door de zooi op planeet Aarde, ik ben gestopt met zeiken en ben gaan kijken wat een oplossing zou kunnen zijn voor de zooi op Aarde. Jaren gewerkt als schoonmaker , top model, verkoper smartshop, maar nu ben ik bezig om aan mijn eigen droom te werken. Daarnaast hou ik van muziek , sun gazen, viool spelen en dansen.

Update

Haal de natuur met je eigen tuin in huis!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten