afbeelding van tester de test
tester de test Ondernemer

Effio sokken: van ‘mooi’ naar ‘mooi & eerlijk’

Maken van de beste en mooiste sokken van de wereld

Wij zijn Effio. Sinds 2007 -- zijn wij bezig met het verwezenlijken van een droom: het maken van de beste en mooiste sokken van de wereld. Ze zijn mooi, maar niet eerlijk genoeg. Eerlijk betekent voor ons het streven naar gesloten kringlopen in het productieproces: sociaal, ecologisch en economisch. Het proces van plantage tot verwerking (in Egypte en Italië) is voor ons nog gedeeltelijk in nevelen gehuld. Dat willen we inzichtelijk maken en waar nodig veranderen.

De ramp in de textielfabriek in Bangladesh deed ons realiseren dat er veel mis in de kledingindustrie. Ongewild leveren we daar een bijdrage aan. De boeren in Egyte, die onze katoen verbouwen, ontvangen voor hun arbeid misschien geen eerlijke prijs en de teelt gebeurt voor een deel niet op ecologische wijze. Die uitbuiting van mens en aarde willen wij graag veranderen.

 

De uitvoering is gericht op het inzichtelijk maken en verbeteren van de productie van katoen en de verwerking daarvan. Het proces van fabricage in Italië tot levering en verkoop hebben we inmiddels zo duurzaam mogelijk ingericht. Dewereldvanmorgen.nl kan ons helpen in de voorgestane verandering met kennis, professionele begeleiding en financiën.

afbeelding van tester de test
tester de test Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten