afbeelding van Gemmie en Regine
Gemmie en Regine Ondernemer

Eerste Hulp bij Sores

Een online platform voor met name vrouwen met sores, waar je terecht kan voor vragen, informatie, support (forum) en vooral een lach!

Stop de Sores is een vraagbaak voor alles wat er bij sores zoals scheiding en ontslag komt kijken.  Op ons platform vindt men online eenvoudig en snel goede informatie over de verschillende stappen bij zo'n ingrijpende situatie. Ook is het mogelijk om de sores te delen met lotgenoten binnen een community. Een ontmoetingsplek voor met name vrouwen (door vrouwen), maar we sluiten mannen zeker niet uit. Gedeelde smart is toch halve smart?

Of je nu gaat scheiden of ontslag krijgt, in beide gevallen volgt er een traject waar je geen of weinig ervaring mee hebt. Er moeten beslissingen worden genomen terwijl de emoties alle kanten opschieten. Alles komt voorbij: verdriet, angst, hoop, woede, opluchting. En niet in een chronologische volgorde, maar alles kris kras door elkaar. Maak dan maar eens de juiste belisssing.

Op internet is wel informatie te vinden maar daarvoor moet men veel websites afstruinen. Daar staat je hoofd toch niet naar? Ons platform biedt alle informatie op één plek, niet alleen op juridisch en financieel vlak, maar ook emotionele steun.Want tijdens een crisis kan je er ineens alleen voor staan en dat is moeilijk. Familie en vrienden kunnen troosten maar bespreek je ook zomaar je financiële situatie met hen? Een advocaat behartigt de zakelijke kant, maar niet je emoties. Wij willen een plek creëren waar je terecht kan voor alles wat nodig is. Omdat we weten dat je juist in een crisis een veilige haven nodig hebt. Een die tijd, aandacht en begrip heeft voor de situatie. Waar schaamte en schuldgevoel geen rol speelt. Zodat je in volledige zelfbewustzijn de beste keuze maakt.

Juist in deze individuele samenleving, waar men nog steeds weinig oog heeft voor de kwetsbaren, willen wij juist ontmoeten en verder helpen. Wij zijn er voor dat ene duwtje, de belangrijke oppepper, een lief woord en een spiegeltje.

We willen onze diensten aanbieden in twee online programma's (scheiding en ontslag) waar drie pakketten kunnen worden afgenomen. Deze drie pakketten bieden een programma waarbij maandelijks voor de duur van maximaal 10 maanden veel informatie en, afhankelijk van het programma, handige extra's zoals schema's en het bijbehorende hart onder de riem geboden worden. Alle pakketten zijn in principe voor iedereen betaalbaar. Het eerste pakket geeft de basis aan informatie en begeleiding. Het tweede en derde pakket bieden extra's in de vorm van advies op maat en coaching. Ieder pakket heeft een prijs dat past bij de inhoud. We hebben als doel dat het platform uiteindelijk zelfverdienend is.Daarbij houden we rekening met de financiële situatie van een ieder. In principe moet iedereen met pakket één voldoende begeleiding krijgen en daarmee al kunnen besparen in advocaat- of mediatorkosten. Het geld dat gegenereerd wordt met het programma wordt deels weer geïnvesteerd in hulp aan kwetsbare mensen in onze samenleving of andere goede doelen.

afbeelding van Gemmie en Regine
Gemmie en Regine Ondernemer

Wij zijn de Dames GR. Wij hebben een frisse kijk op de alledaagse wereld en geven daar graag een kleurtje aan. Omdat er al genoeg zwart-wit wordt gedacht. Wij kennen de sores (sterker: hij woont bij ons in huis, ergens in de kruipruimte) en we hebben er onze missie van gemaakt. Wij willen zoveel mogelijk vrouwen helpen bij hun problemen op het gebied van liefde, gezin en carrière. Omdat wij van mening zijn dat we veel van elkaar kunnen leren. Dus we hebben een boek gemaakt over onze ervaringen. Een boek met handige informatie en tips, en ook de nodige humor voor als het lachen je vergaat. Daarnaast willen we een online platform creëren waar iedereen die in een scheiding terecht komt, terecht kan met vragen, advies en een schouder.

Update

Dit project zit al een poosje in ons hoofd. Vandaag op de valreep ons idee ingebracht. En nu maar duimen!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten